Tidligere betjent: Den naturlige rygrad er trukket ud af politiet


Tidligere betjent: Den naturlige rygrad er trukket ud af politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Uffe Clausen, Hjortevej 8, Korup - tidligere vicepolitikommissær
Politi 34
Synspunkt. 

"Styrk politiet, Pape", skriver redaktionschef Peter Hagmund i en leder 2. juni på baggrund af en voldsepisode, hvor rådmand Jane Jeginds mand er blevet overfaldet af nogle bøller og er kommet til skade. Det er slemt nok, men jeg skal ikke blande mig i episoden, der er under politimæssig efterforskning.

Derimod glædede det mit gamle politihjerte at læse, at avisen nu langt om længe har indset, at det er nødvendigt med meget mere politi til Fyn.

Men i stedet for i tide og især i utide at skamrose politiledelsen og lokalpolitikerne for alle deres stunt og happenings, dialogprojekter etc. ville det være på sin plads at sætte fokus på det virkelige problem, nemlig manglen på et trygheds- og tillidsskabende politi synligt ude blandt befolkningen på hele Fyn.

Det var der i gamle dage, og befolkningen havde tillid til politiet.

Politiledelsen optræder ikke som ledere og kræver øgede ressourcer. I stedet for kører man den akademiske manøvre med økonomistyring og centralisering af politistyrken for at følge tonerne oppefra, fra Justitsministeriet og politikerne på Christiansborg, der laver politiforlig og taler og taler, uden at man tager fat om det virkelige problem - manglen på synligt politi.

Politiet har ændret sig fra et korps med korpsånd til halvakademikere med studentereksamen og på vej mod en politimæssig bachelorgrad. Vi lever i det store projektmageris tid.

Da man for snart mange år siden fjernede det ansættelseskrav i politiet, at ansøgeren skulle have aftjent sin værnepligt, fjernede man den første del af korpsånden i politiet.

Man trak så at sige den naturlige rygrad ud af politiet og afløste den med akademiske færdigheder frem for folk med virkelighedssans og bund i befolkningen, f.eks. håndværksmæssig uddannelse etc.

Og der blev ansat flere og flere akademisk uddannede topledere, som aldrig har sat deres ben i et par politisko.

Hvis man vil bandekriminaliteten til livs, skal man bruge jernnæven, som justitsministeren har udtalt. Og det er o.k. med en såkaldt bandepakke. Men der skal synligt politi på gaden, og der skal være synligt politi overalt på Fyn.

Lokalpolitikerne med borgmestrene i front må gå sammen om at få regeringen og Folketinget til at sætte turbo på, så der bliver uddannet meget mere politi.

Vi må være klar til at betale prisen for øget tryghed.

Tidligere betjent: Den naturlige rygrad er trukket ud af politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce