Terror uden nationalitet


Terror uden nationalitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 20. november kunne læserne af Fyens Stiftstidende læse en artikel skrevet af Jenan Jamil Bozo, der har et meget krigerisk Synspunkt og til en vis grad truende overskrift, nemlig "3. verdenskrig?"

I denne artikel redegør Bozo for sine synspunkter om hhv. Første og Anden Verdenskrige.

Man kan vælge at være enig eller uenig med Bozo om optakten til de to verdenskrige. Men dertil kommer Bozos egentlige synspunkt, om en eventuel tredje verdenskrig vil være nødvendig for at løse konflikterne i Mellemøsten.

Bozo understreger især konflikten mellem tyrkere og kurdere og er tilbøjelig til at anvende terrorisme, når det drejer sig om Tyrkiets sikkerhed og beskyttelse mod PKK- terrorismen i den sydøstlige del af Tyrkiet. Bozo synes, at hvis Tyrkiet vil bekæmpe terroristerne i Tyrkiet og i Irak, så skal det være i samarbejde med USA og EU-lande.

Man må ikke glemme, at ovennænte stater forlængst har erklæret PKK for en terrororganisation, og at den er en fælles fjende, som burde bekæmpes.

Så sent som for 14 dage siden har præsident Bush kraftigt understreget dette under et møde med Tyrkiets ministerpræsident Recep Tayyip Erdogan.

Bozo opfordrer den danske udenrigsminister Per Stig Møller til at forhindre Tyrkiet i at bekæmpe kurderne i Tyrkiet og i Irak. Hvis ikke vil det være begyndelsen på tredje verdenskrig.

Jeg synes, at Bozo tager fejl her og giver terrorismen en nationalitet, nemlig kurdisk, hvilket jeg synes er meget forkert.

De fleste trykere betragter kurderne som deres brødre, idet terrorismen ikke har en nationalitet, ej heller en religion.

Hvis man kaster et blik tilbage i historien, vil man kunne se, at der er to folkeslag, der mest har boet fredeligt sammen, nemlig tyrkere og kurdere.

Det vil være en stor katastrofe at generalisere uden at isolere terroristerne fra det øvrige samfundslag.

Bozo kritiserer også Det tyrkiske parlaments beslutning om at give hæren tilladelse til at foretage militære operationer på specifikke mål i Tyrkiet og den nordlige del af Irak, hvor PKK har baser, som er godt gemt i daler og bjerge. PKK har foretaget tre blodige aktioner i den seneste månedstid i den sydøstlige del af Tyrkiet, hvor ca. 45 mennesker har mistet livet, heriblandt 12 civile.

Det er bemærkelsesværdigt, at PKK's aktioner finder sted på ramadanfest-dagen i første omgang og på folkeafstemningsdagen i anden omgang.

Det må ikke glemmes, at Tyrkiet sammen med amerikanske - og europæiske soldater kæmper side om side mod al-Qaeda og Taliban i Afghanistan.

Jeg har også en opfordring til udenrigsminister Per Stig Møller, nemlig at det måske kunne være en god idé at begynde at undersøge ROJ TV's udsendelser og se, om de virkelig er til gavn for verdensfreden, eller om de er med til at puste til krigen i Mellemøsten og true fredelig sameksistens i det hele taget.

I modsat fald vil tyrkerne spørge: "Er din terrorist bedre end min terrorist?"

Vi kan vist alle blive enige om, at ret skal være ret også den anden vej.

ISMAIL ALTINTAS

Primulavej 10, Odense C

Terror uden nationalitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce