Temperatur-tyranni

Povl Mors

Temperatur-tyranni

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødevarekontrollen, landets sundhedsmyndigheder og EU må fuldstændig have glemt, at der findes noget, der hedder sund fornuft.

Sidste år vedtog EU en ny forordning på fødevareområdet, der betyder omfattende egenkontrol på fremstillingen af fødevarer. For landets plejehjem betyder det bl.a., at temperaturen på maden skal kontrolleres under fremstilling. Den skal så igen kontrolleres, før den serveres for beboerne.

På toppen af denne bureaukratiske forsinkelse af maden, så skal de ansvarlige udfylde diverse skemaer for at bevise, at de har udført opgaven til punkt og prikke. I modsat fald vanker der bøder. De uddeles med rund hånd af Fødevarekontrollen.

Således har tre afdelinger under plejecenter Fjordly i Kerteminde fået bøder og sure smileys. Ikke fordi maden var dårlig og sundhedsfarlig, men skemaerne var ikke udfyldt korrekt.

Tænk engang, personalet på plejehjemmene har brugt tiden på at pleje beboerne og ikke på at udfylde skemaer og stikke termometre i sagosuppen og flæskestegen. Tænk engang, personalet på plejehjemmene har brugt tiden på at pleje beboerne og ikke på at udfylde skemaer og stikke termometre i sagosuppen og flæskestegen. Det kan vi alle selvfølgelig godt forstå betimeligheden af. Disse opgaver er da langt vigtigere end at få plejehjemsbeboere vasket, plejet og puslet om.

Ordnung muss sein. Så pyt med beboernes ve og vel. De får så måske den rigtigt tempererede mad, men ikke den varme og omsorg, som de har behov for. Så godt nok varm mad, men kold omsorg. Jeg synes, man skulle udsætte de samme bureaukrater for den samme behandling, de mener, mennesker skal udsættes for i deres sidste år. Det er skammeligt og uanstændigt. Giv dem varm mad og varm omsorg.

Der er indført regler og kontrol inden for alle områder på vore institutioner, så vi kan snart afskaffe plejepersonalet og erstatte dem af statistikere. Selvfølgelig skal tingene være i orden. Der skal være rent. Maden skal være veltilberedt og også velsmagende. Værelser og andre omgivelser skal være rene og hygiejniske. Men kontrollen går for vidt, når plejehjemspersonalet ikke har tid til at tage temperaturen på en syg beboer, fordi temperaturen i biksemaden er vigtigere. Jeg håber da, at det ikke er samme termometer, der benyttes.

Hvordan har menneskeheden overlevet i så mange år? Tænk, vi har klaret os på trods af, at de gamle vikinger ikke sad med termometre stukket ned i mjøden. Vi har hidtil overlevet epidemier og sygdomme på trods af manglen på smileyes. På de fordums opkaldte "De gamles Hjem" har man endda ladet beboere hjælpe til med madlavningen.

Fy og føj. Tænk, at mennesker, der har lavet mad i snesevis af år til deres egen familie, lukkes ud på nutidens steriliserede institutionskøkkener. Det må da udløse bøder, "Surmuleys" (det modsatte af en smiley), og desinfektion af hele institutionen

Der råbes op om flere hænder i plejesektoren og højere løn. Hvad angår flere hænder, så er de måske allerede til stede.

Hvis man lod hjemmehjælpere og plejepersonale på plejehjemmene koncentrere sig om det, de er ansat til, nemlig at pleje og hjælpe de gamle, syge og svage, så er der sikkert hænder nok. Vi skal bare tilbage til det, der er deres basale arbejdsopgaver og årsagen til, at mange valgte denne type karriere.

Det hedder plejehjem og hjemmehjælp og ikke "tage-temperatur- på-maden-hjem", eller "hjemme-statistik". Kort og godt indfør den sunde fornuft og smid overflødig statistikskriveri ud. Fødevarekontrollen ved jo nok, hvor de brodne kar er.

povl mors

Mølleløkken 38, Kerteminde.

Temperatur-tyranni

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce