Tænk stort

Henrik Jacobsen

Tænk stort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med en uddannelse som elektriker i bagagen valgte Michael Kørschen i 2001 at blive selvstændig og stifte sit eget firma, Con E Com A/S. I starten udførte firmaet mest elektriker-, tekniker- og konsulentarbejde, men har siden været i rivende udvikling og sælger i dag it-infrastruktur, ip-telefoni, serverrum, netværk, it-sikkerhed og rådgivning og beskæftiger 21 ansatte med en ligelig fordeling af elektriker, tekniker og konsulenter.

Historien er den klassiske: entreprenørånd blandet med selvstændighedskraft, dygtighed, flid og en smule held. Men med til historien om en virksomhed, der i dag er sporet ind på yderligere vækst, hører også, at Michael Kørschen for halvandet år siden faktisk følte, han var gået i stå og manglede inspiration og sparring til, hvordan han kunne komme videre.

Det fik han via et "Plato"-udviklingsforløb hos Væksthus Syddanmark, som bl.a. gav ham ligeværdige sparringspartnere og input til en klar strategi for virksomhedens fremtidige vækst, som i øjeblikket er ved at blive realiseret.

Det er personer som Michael Kørschen, regeringen og Region Syddanmark sukker efter i disse år - personer, der skaber nye private arbejdspladser og derved driver vækst og dynamik i samfundet.

Sådanne personer er Væksthus Syddanmark i daglig kontakt med, og der er heldigvis rigtig mange, som er lavet af samme støbning som Michael Kørschen - hårdtarbejdende, ambitiøse og fulde af gå-på-mod.

Men modsat ham lykkes for få entreprenører for alvor at tænde vækstmotoren i deres virksomhed. Det er der en række årsager til.

De mest typiske vækstbarrierer er, at virksomhederne ikke outsourcer nok, at de ikke specialiserer sig nok, at deres distribution er for begrænset etc.

Men den største barriere for de fleste virksomheder er den helt banale, at de ikke tænker stort nok fra starten, og dermed ikke i tilstrækkelig grad tager højde for vækst.

Det er årsagen til, at Væksthus Syddanmark indbyder til et stort topmøde. Her stiller vi skarpt på de mange syddanske virksomheder, som har tænkt stort siden deres spæde start, og hvordan mange flere kan følge det spor og komme ind i et positivt vækstforløb.

Potentialet er i høj grad til stede. Over 40 pct. af de syddanske virksomheder forventer i dag, at deres aktiviteter på markeder uden for Europa vil stige inden for de næste fem år, og netop orienteringen mod det globale marked er kendetegnende for mange vækstvirksomheder. Samtidig er virksomheder i Syddanmark geografisk begunstiget ved at befinde sig på hovedfærdselsåren for al samhandel med centraleuropa. Vi har en række etablerede og velfungerende netværk osv.

Behovet for at dele erfaringer og viden om, hvordan vækstbarriererne overkommes, og hvordan man tænker tilstrækkeligt stort som virksomhed, er akut.

Væksthus Syddanmark er sat i verden med det primære mål at fremme vækst blandt regionens virksomheder, og derfor ønsker vi brændende, at de kommende ugers erfaringsudvekslinger og vidensdeling vil føre til, at mange flere syddanske virksomheder vil leve efter mottoet "Tænk stort".

henrik jacobsen

direktør, Væksthus Syddanmark

Tænk stort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce