Syddanmark i god position

Kristian thulesen dahl besøger og stiller spørgsmål
Foto: Tim K. Jensen/Fyens Stiftstidende

Syddanmark i god position

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Finanskrise og stram økonomi har stået øverst på dagsordenen lige fra Washington til Region Syddanmark i de sidste måneder af 2008. 2009 fortsætter ad samme spor, og oven i kommer alle øvrige krav og forventninger til det danske sundhedsvæsen: de mange kroniske patienter, kravene om høj specialisering, forventningerne fra "græshoppegenerationen" - de kommende ældregenerationer, der vil stille krav om alt, inklusive et højt serviceniveau.

Fornyelse inden for anvendelse af ny teknologi og forskningen bliver dagligdagen.

Men hvordan hænger vore egne udfordringer sammen med de trends, der viser sig i den store verden?

Nyhedsmagasinet Mandag Morgen har hos en række internationale nyhedsorganisationer opsamlet 20 trends, der vil præge 2009. Op mod 10 af disse trends falder sammen med vores verdensbillede i Region Syddanmarks sundhedsvæsen og nogle af dem er vi oven i købet allerede selv en del af.

Lad os kort se nærmere på dem:

Cash is King

Økonomi spiller i krisetider en så central rolle, at alt synes afhængig af tilstedeværelsen af kontante muligheder - ligner til forveksling den kriseøkonomiske styringsopgave, vi har i en lang række sygehuse. En opgave, der skal løses.

Feedback 3.0

Forbrugernes holdning til produkter og serviceydelser bliver et vitalt led i kampen om kunderne og deres tillid. Hos os ser vi det allerede hos Dansk Selskab for Patientsikkerhed og deres krav om, at vi skal undskylde fejlbehandlinger.

Menneskeligt touch

Tilliden til risikostyring efter matematiske modeller har fået et knæk på grund af finanskrisen. Det menneskelige skøn har stadig stor betydning, og det er jo ganske rart at vide for ansatte i sundhedssektoren.

Stamcellekapløb

USA og den nyvalgte præsident Barack Obama ønsker at konkurrere med Kina på forskningen inden for stamceller. OUH står stærkt på dette forskningsområde, og det kan skabe nye udviklingsmuligheder og give OUH nye samarbejdspartnere i 2009.

Velfærdssygdomme i nye lande

Velstanden og middelklassen vokser i lande som Brasilien, Rusland, Indien og Kina. Det samme gør de livsstilssygdomme, opkaldt BRIK- sygdomme efter landene, der følger med den forhøjede levestandard. Udviklingen er en invitation om at eksportere viden om og teknologi til for eksempel indsatsen mod diabetes og hjertesygdomme.

Første kunstige liv

Sådan da! Forskere forventer i hvert fald at skabe en bakteries kromosomsammensætning ved hjælp af dna. Et eksempel på genteknologiens anvendelse, som vi også forsker i og arbejder med bl.a. på OUH.

Telesundhed

Markedet for telemedicin vokser meget hurtigt og vil mere end fordobles i 2009. Region Syddanmark og især OUH har allerede i 2008 vist, at vi med en række projekter er førende på internationalt plan. Vi kan markere os endnu tydeligere, under forudsætning af medvirken fra endnu flere sygehusafdelinger.

Alt i alt giver de nye trends os en god udgangsposition i både Region Syddanmark og på særlige specialiserede områder på OUH for at demonstrere vores vilje, evne og ønske om at være i front i sundhedssektoren. 2009 bliver altså en chance for at vise vores profil såvel i det danske som i det internationale samfund.

peder jest

direktør, OUH, Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus, Kløvervænget 8, 1., Odense C

Syddanmark i god position

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce