Stor, større, værst

Ole H. Christiansen

Stor, større, værst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alt skal være større, hvorved man vil bilde os andre ind, at det også skulle blive mere rationelt og bedre. Alle de penge, man fortæller at kunne spare ved at spare på administrationen, mens man lettere kan indføre "kæft, trit og retning", når der er færre, man skal henvende sig til.

Lad mig derfor spørge, om den nuværende regering virkelig har sparet en hel masse ved at nedlægge amterne og sammenlægge kommunerne ved at ofre nogle hundrede millioner, mens kommunerne skal spare sig til resten?

Der skal bygges nye rådhuse, mens de gamle skal bruges til såkaldte "servicecentre", som også må skulle have nogle administrative medarbejdere, mens de nye rådhuse skal bemandes med endnu flere medarbejdere.

Vi oplever jo borgmestre, der endnu vånder sig under åget.

Subsidiaritetsprincippet (politikerne elsker tilsyneladende disse fremmedord) tilsidesættes da ganske enkelt, for hvad kommer havnen i Faaborg borgerne i Ferritslev ved, og rager det borgerne i Faaborg, hvad borgerne i Ferritslev laver.

Det samme kan man da sige om Vissenbjerg og Assens.

Hvis man nu tager det tankeeksperiment, at samtlige kommunalbestyrelsesmedlemmer i Faaborg-Midtfyn Kommune stammer fra Ferritslev, hvad siger så borgerne i Faaborg til, hvis byrådet vil have nedlagt hele havnen, for den har de ikke brug for i Ferritslev.

Vi kan også gå et skridt videre. Da jeg for 18 år siden besøgte EU-Parlamentet, betydede man mig, at jeg jo lige skulle huske på, at alle direktiver og forordninger derfra skulle vedtages som lov i det danske folketing, og det er vel også det, der sker, men som nogle ministre føler som en for stram spændetrøje.

Ved hver ændring af traktaten hører vi fra politikerne, at vi endelig skal sidde med ved bordet for at være med til at træffe beslutningerne.

Hvornår har de haft indflydelse, fordi de sad med ved bordet?

Kan nogen i dette land fortælle, hvilke positive beslutninger, der er truffet, og som Danmark har haft fordele af, bortset fra de mange milliarder til storlandbruget. Ustandselig kan man læse og høre om, at EU igen blander sig i danske forhold. Jamen, herregud dog. Når man har meldt sig ind i en sådan organisation, så må man da forstå, at man bare skal slå hælene sammen og sige javel.

Da EU står over det danske Folketing, så sender vi de ypperste politikere som deltagere i parlamentet, men ser man dem efter i sømmene, så synes de ikke at være særlig synlige, og nogle af dem er også om ikke afdankede politikere, så dog politikere, der ikke orker så meget mere.

Men har de overhovedet nogen indflydelse, når de nu "sidder med ved bordet".

Nogen siger, at vi også skal tænke på, at landene holder hinanden i ave, så nye krige i Europa ikke skal opstå. Ja, det er da rigtigt. Alligevel sender vor regering vor hær i krig i det fjerne Østen, som ikke har gjort os noget endnu, mens vi dog har været besat af tyskere, svenskere og englændere, som oven i købet har bombet København for 200 år siden.

Men så får man selvfølgelig afprøvet nogle af de våben, der er indkøbt til så høje priser, at man ikke en gang har råd til at købe nok af dem.

Det er vist godt, vi endnu har fire forbehold. Der burde nok være flere.

ole h. christiansen

Daltoften 20, Agedrup

Stor, større, værst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce