Ritt købte katten i sækken


Ritt købte katten i sækken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Om få uger flytter de tidligere brugere af Ungdomshuset på Jagtvej 69 ind i deres nye flotte lokaliteter på Dortheavej i Københavns Nordvestkvarter.

I dag står stedet som flot kulturhus, hvor godt 800 brugere nyder deres fritidsinteresser i fred og fordragelighed med deres naboer.

Brugerne er, trods deres uskyld, snart forvist til andre steder, og naboidyllen samt de fornemme fysiske rammer lever sikkert og vist på lånt tid.

Denne form for anarkisme har ikke en tradition for at forene sin færden med at vedligeholde og respektere pæne rammer.

Det er naturligvis skandaløst, at de fredelige unge - snart tidligere - brugere nu må affinde sig med, at vold og hærværk for millioner betalte sig for en anden gruppe unge - voldelige autonome og deres udenlandske allierede.

Disse 800 fredelige brugere betaler, sammen med en masse uskyldige naboer, prisen for, at Ritt Bjerregaard og hendes flertal har bøjet sig for gadens parlament. Sørgeligt, men sandt.

Det nye i sagen er, at det nu definitivt har vist sig, at den aftale, man har indgået med de nye brugere (de voldelige) ikke vil blive overholdt.

Således har man allerede nu meddelt, at til trods for at aftalen siger det modsatte, så vil medlemmer af borgerlige ungdomspolitiske organisationer ikke være velkomne i det nye Ungdomshus.

Det vil sige, at vi i Venstres Ungdom og vores kollegaer i henholdsvis Konservativ Ungdom og Dansk Folkepartis Ungdom skal holde os væk.

For VU's vedkommende vil jeg gerne slå fast, at vi slet ikke er interesseret i at bruge lokalerne.

Det har aldrig været, det er ikke, og det vil aldrig blive et projekt, vi bakker op om. Dertil har vi vores grundlov og demokrati for kært. Vi vil ikke vægte krav fra gadens parlament højere end uskyldige københavnere.

Pointen er, at de autonome unge kan tage det helt roligt; VU's landsorganisation er fuldt ud tilfredse i sine egne lokaler.

Til gengæld bør dette forløb fungere som en slags pilotprojekt for alle landets kommuner. Giver man efter for gadens parlament, vil alle efterfølgende indgåede aftaler ikke være det papir værd den er skrevet på.

Disse autonome unge respekterer ikke princippet om åbenhed for alle unge - politiske modstandere er ikke velkomne i deres hus.

Man kan blot konstatere, at Københavns politiske flertal - naturligvis - har købt katten i sækken.

thomas banke

landsformand for Venstres Ungdom, Skjoldborgsvej 28, Fredericia

Ritt købte katten i sækken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce