Regionen: Dejligt travlt i Syddanmark


Regionen: Dejligt travlt i Syddanmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Stephanie Lose - regionsrådsformand, Venstre
Billede
Synspunkt. 

Vi er nu 1.217.170 syddanskere i regionen - 6873 flere end for et år siden. I regionsrådet er det et dagligt pejlemærke for os at sikre de mange syddanskere nærhed i sundhedsvæsenet og nærhed til uddannelse og arbejdspladser.

Er man f.eks. borger i og omkring Tønder, vil man i fremtiden opleve, at Region Syddanmarks skadeklinik og daghospital smelter sammen med Tønder Kommunes sygeplejeklinik og akutfunktion. Regionen og kommunen har aftalt samdrift af de fire tilbud, så vi kan bruge hinandens kompetencer til borgernes bedste.

Vi arbejder også på, at Esbjerg får en lægeuddannelse, så vi sikrer, at det i fremtiden er nemmere at sikre en læge tæt på bopælen og flere læger på sygehuset.

Det nye universitetshospital, Nyt OUH, er kommet et stort skridt nærmere med valget af en totalentreprenør til opførelse af vidensaksen og behandlings- og sengeafsnittet. Målet er et moderne og højt specialiseret universitetssygehus til gavn for alle syddanskere.

Og i psykiatrien er det nærliggende, at rammerne i de nye byggerier bidrager til større inddragelse af patienten, mere fysisk aktivitet og forebyggelse af tvang, bl.a. i det nye psykiatrisygehus i Vejle.

I Region Syddanmark ønsker vi, at medarbejderne på sygehusene fokuserer på kvalitet for den enkelte patient fremfor mere aktivitet. Derfor gik vi foran og afskaffede to procents-produktivitetskravet på 31 sygehusafdelinger i 2017. Det har været en succes, og derfor er vi glade for, at produktivitetskravet i 2018 forsvinder helt.

Og nu vi er ved økonomien, er der dejlig travlhed i de syddanske virksomheder. Når der er gang i hjulene, er der brug for arbejdskraft, ikke mindst i robotvirksomhederne, som er blevet lidt af et eventyr især på Fyn.

Her er uddannelse og kompetenceudvikling afgørende for, at den rette arbejdskraft er til stede. Samtidig ved vi, at nærhed til uddannelse er vigtig. Derfor har vi, for at nævne et eksempel, støttet, at unge i Nyborg som de første på Fyn kan tage en del af deres erhvervsuddannelse på et gymnasium.

Og så lykkedes det at etablere et stærkt regionalt partnerskab mellem offentlige og private aktører, som lægger grundstenen til et nyt ambitiøst Center for Industriel Elektronik (CIE) i Sønderborg. Vi glæder os til, at ingeniørerne begynder at strømme ud derfra.

Miljøet er også et vigtigt område. Vi kan ikke fjerne forureninger alle steder, men jeg tror, at de fleste er enige med mig i, at vores førsteprioritet må være at sikre rent drikkevand til alle.

Til slut vil jeg takke medlemmerne af det afgående regionsråd for et godt samarbejde. Jeg synes, at vi har præsteret gode resultater, som det nye regionsråd kan bygge videre på.

Men uden medarbejderne på regionens mange arbejdspladser kunne vi ikke lykkes. En varm tak til alle for jeres store og gode indsats i 2017.

Godt nytår til alle.

Regionen: Dejligt travlt i Syddanmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce