Politik. Lad os gøre samfundskagen større


Politik. Lad os gøre samfundskagen større

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jens Hein Bonde, Westermannsvej 8, Odense M - formand, Liberal Alliance Odense
Billede
Synspunkt. 

Liberal Alliances politiske projekt er mere personlig frihed under ansvar og mindre stat.

Livet er vort eget, og vi skal have lov til at bruge det, som vi vil. Vi accepterer andres valg, så længe de ikke skader os. Du skal i højere grad selv tage ansvar for din succes såvel som for din fiasko. Men virkeligheden i Danmark er en anden: Kilometervis af lovgivning der begrænser friheden og beslaglægger en større og større del af din løn. Alt. hvad vi tjener frem til lidt ind i juli 2018, går 100 procent til stat og kommune.

Mindre stat vil resultere i marginalt mindre lighed. Men marginalt mindre lighed vil gøre os alle rigere. Hvorfor? Jo, når ingen må høste frugterne af egen indsats, men aflevere mere end halvdelen til stat og kommune - og for nogle sågar meget mere, så forsvinder drivkraft, incitament, initiativ og visionen om et bedre liv. Stort set alle andre europæiske lande har de sidste mange år haft markant større vækst end Danmark for slet ikke at nævne landene i Sydøstasien, Kina og Indien. Dermed er den fælles samfundskage år for år blevet mindre, end den kunne have været.

Men stort set alle danskere ønsker mere velstand og velfærd. De nye velstandsteknologier som f.eks. Microsoft computer software, internettet og Apple-mobiltelefoner for bare at nævne nogle få eksempler har revolutioneret vores måde at arbejde og leve på.

Blev disse nye banebrydende udviklinger skabt ved lighed? Nej, de kom som følge af meget visionære, dygtige og myreflittige mennesker, der før alle os andre forstod, hvilke helt fantastiske muligheder, deres teknologier ville betyde. Vi forbrugere betaler gladeligt tårnhøje priser for den teknologi, fordi den for millioner eller måske rettere milliarder af mennesker skaber langt mere værdi for dem end den pris, de koster. Det har skabt store formuer for de få mennesker, der skabte dem, men også en gigantisk velstand for milliarder af andre mennesker. Hvorfor er det så galt?

Mens du har læst, fortsætter væksten i bureaukratiet med uformindsket styrke: Også i 2018 produceres der med sikkerhed mindst seks km ny lovgivning, hvis man lagde papirerne i forlængelse af hinanden. I Odense Kommune er ca. hver femte i beskæftigelse ansat i kommunen. Hvor stopper det?

Et samfund med meget mere frihed vil skabe vækst og velstand. Derfor er der også bedre råd til at tage vare på de medborgere, som på grund af sygdom, handicap eller uforskyldt ledighed ikke kan klare sig selv og til at styrke vores fælles velfærd. Ingen skal efterlades på bagperronen, men vi kan gøre samfundskagen meget større og få råd til både meget mere velfærd og mindre skat og dermed mindre stat og kommune.

Liberal Alliance fortsætter ufortrødent kampen for mere frihed og mindre stat.

Politik. Lad os gøre samfundskagen større

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce