P-pladserne er livsvigtige

Odense.Den nye citychef Lone Skjoldaa
Foto: John Fredy

P-pladserne er livsvigtige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Tror du, at det nytter noget?" spurgte butikschefen, da jeg afleverede sedler til underskriftsindsamlingen.

Helt ærligt, så ved jeg det ikke, men jeg vil kæmpe alt, hvad jeg har lært for at bevare parkeringspladserne i Grønnegade i Odense. Sagen er så vigtig for vores medlemmer, at vi kun kan ærgre os over, at der er gået politik i den.

Odense City har mistet 22 procent af kunderne i dag i forhold til trafiktællingen for 10 år siden. Det er mange, og dem skal vi have tilbage. Det eneste sted, de kan komme fra, er oplandet, og vi får dem kun til at komme til Odense, hvis tilgængeligheden til city er i orden.

Hvis man fjerner 100 pladser i Grønnegade, er det en katastrofe. Især for området omkring Kongensgade og Brandts.

"Jamen, I har jo fået et fint parkeringshus i Pantheonsgade," er der nogle, der i ugens løb har sagt. Det er også rigtigt; men det kom som erstatning for de 60 pladser, der forsvandt, da man byggede privathospitalet, og de 40 pladser, der forsvandt, da posthuset og Envy blev bygget.

Der er grænser for, hvor mange gange parkeringshuset kan erstatte pladser i området!

Et af de andre argumenter, jeg har hørt i løbet af ugen, er, at city har tilstrækkeligt med parkeringspladser. Undersøgelser har vist, at belægningen kun er på 75 procent. Det passer simpelthen ikke. Ta’ bilen ind til byen torsdag eftermiddag eller lørdag formiddag og se, om du kan finde de 25 pladser ud af 100, der hele tiden står tomme. Kan du det, så får du en medalje! Bare for Grønnegade er belægningen på 85 procent målt ud fra 306 afgiftsdage sidste år. Der var 142.832 parkeringer, hvilket svarer til et gennemsnit på 466 om dagen eller 55 i timen.

Langt de fleste holder der kun ganske kort tid (0-60 minutter), og parkeringspladsen føder derfor en stor del af butikkerne i den ende af byen. Skal man kun et kort ærinde, kører man ikke i et parkeringshus. Det bliver alt for besværligt. Så vælger man det hellere fra.

I Cityforeningen er vi alvorligt bange for, at det vil betyde lukning af mange butikker i området, hvis man fastholder beslutningen om at fjerne parkeringspladser fra Grønnegade. Det vil helt sikkert også have en stor betydning for tandlæger og læger i området, ligesom Brandts kulturtilbud også vil være berørt.

Det er virkelig svært for os at forstå, at et flertal i byrådet tilsyneladende har den holdning, at det er bedre for byen at lægge flotte fliser på tomme pladser, som ingen anvender, frem for at give erhvervslivet rimelige muligheder for at fastholde og udvikle sig - selv i en svær tid!

Vi vil derfor appellere og opfordre til, at man fastholder den oprindelige plan og udskyder beslutningen, indtil der er fundet en investor, der kan bygge parkeringskælderen! Anlæggelsen af pladsen går alligevel tidligst i gang om et år - hvorfor så haste igennem med beslutningen? Lad os vente, så vi får tid til at finde den rigtige løsning for pladsen og for byen…

lone skjoldaa

citychef, Odense Cityforening, Vestergade 40, 2., Odense C

P-pladserne er livsvigtige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce