Odense skal være mere grøn

Poul Falck

Odense skal være mere grøn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense er en smuk by med en fantastisk beliggenhed. I bunden af Odense Fjord med grønne og blå korridorer, der slynger sig i ådalene som stråler fra centrum.

Vi stiller os imidlertid ikke tilfreds med tingenes tilstand. Vi vil gøre det endnu bedre. Derfor er Odense Kommune i gang med at udarbejde en ny miljøpolitik, der forventes godkendt af Odense Byråd efter sommerferien.

Den nye miljøpolitik er meget ambitiøs: Vi vil være Danmarks mest bæredygtige storby og påtager os samtidig et globalt medansvar for en bæredygtig udvikling.

Bæredygtighed betyder, at vi vil opfylde vore nuværende behov på en sådan måde, at fremtidige generationers muligheder for at få opfyldt deres behov ikke bringes i fare.

Visionen i miljøpolitikken sætter de overordnede "drømme"mål:

Vi vil være en bæredygtig by i særklasse. Det vil vi sikre ved at integrere bæredygtighed i alle beslutninger. Vi vil samtidig arbejde for, at der skabes samarbejde om bæredygtighed imellem kommunens administration, politikere, borgere, virksomheder, uddannelsesinstitutioner og forskning.

Vi vil være en klimaby i særklasse. Det vil vi sikre ved at satse på miljørigtig og vedvarende energi og energibesparelse. Her vil især trafik og byggeri være i fokus.

Vi vil være Danmarks mest grønne storby. Her er vi godt hjulpet af vores beliggenhed, men vi vil gøre endnu mere for at bevare vore grønne og blå områder. Vi vil gøre vore parker smukkere og anlægge nye parker, så befolkningen altid har kort vej til et grønt område.

Endelig vil vi være byen med bæredygtighed for børn og unge. Det er for fremtidige generationers skyld, at vi vil agere bæredygtigt. Derfor skal bæredygtighed indgå i børnenes undervisning og opdragelse.

Som noget nyt vil jeg foreslå, at der oprettes en bæredygtighedsskole. Det skal være et sted, hvor eleverne over nogle dage kan undervises i bæredygtighed.

Det skal indrettes som et eksperimentarium, hvor forskellige metoder til reduktion af CO 2-udslip kan afprøves: Solenergi, jordvarme, vindenergi, el sparemetoder og genbrug af rumvarme osv.

Dette kan kombineres med undervisning i CO 2-kredsløb og meget mere. Skolen kunne passende indrettes i en bygning i et naturskønt landskab, så der også kan undervises i naturbevaring og mangfoldighed.

For at sikre, at vi når vore mål, skal der oprettes et bæredygtighedsråd, og der skal skabes en egentlig miljøledelse, som kan arbejde på tværs af kommunens forvaltninger, som kan tage selvstændige initiativer, og som skal måle, om vi når de tilsigtede mål.

Odense er vært ved den næste Nordiske Bæredygtighedskonference til september. Her vil Odense Kommune underskrive den såkaldte "Aalborg Commitment", som forpligter os til at arbejde med bæredygtighed inden for en lang række områder, der spænder fra måden, vi behandler hinanden på, til måden vi behandler naturen og ressourcerne på.

Allerede ved budgetforhandlingerne til efteråret får vi politikere mulighed for at bevise, at vi mener den nye miljøpolitik alvorligt.

Jeg vil argumentere for, at der sættes flere penge af til miljøet.

poul falck

byrådsmedlem (K), formand for Det Grønne Råd i Odense, Kalørvej 140 A, Odense V

Odense skal være mere grøn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce