Odense og de ydre områder

Jørgen Henriksen

Odense og de ydre områder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikerne i Odense, ikke mindst både Konservative og Venstre, lovede ved sidste valg at sætte fokus på yderområderne, som ikke mindst den tidligere borgmester havde glemt alt om. Vi mangler nu at få politikerne til at indfri disse løfter.

Lad os begynde med det vandkulturhus, som by- og kulturrådmanden kæmper hårdt for - for kultur skal vi jo have, enig - men det med vandkultur har vi i de ydre områder haft i mange år. Et godt regnskyl og vandkulturen kommer af sig selv, så på nogle områder har den tidligere borgmester jo været ret så fremsynet. Han havde også 12 år at arbejde med tingene i.

I det ydre område, hvor undertegnede befinder sig, gøres der en del af borgerne, som kommunen egentlig skulle tage sig af, men by- og kulturrådmanden er ikke meget for at bevæge sig uden for bymidten.

Nu har han dog fået et embede, hvor han kan udvise noget handlekraft. Det mangler vi endnu at se, men han har dog skrevet meget om de ting, han vil gøre i den sidste tid, eller er det begyndende valgflæsk?

I Brændekilde er der rejst en mindesten for den danske sprogforsker Rasmus Christian Rask, en af de danske borgere, som man måske nok skulle have lidt tilovers for. Dette område var så at sige tilgroet med ukrudt i meterhøjde, så man dårligt kunne se, om det var den kommunale losseplads eller en brakmark.

Borgerne fik på eget initiativ rettet op på denne plads for en stor dansker, men denne plads var ikke i Odenses bymidte, så måske var det ikke så vigtigt.

Vi har også i området legepladser til børn, måske en ny type "urskovslegepladser" - toltalt tilgroet, men det kan selvfølgelig inspirere børnene, hvis de ellers kan komme ind på disse.

I Bellinge har der i mange år på torvet været en park og legeplads, hvor der skulle være et springvand og bænke, hvor folk kunne nyde og se på dette, men meget hurtigt groede dette til med skidt, og måske blev der også lukket for vandet.

Denne plads var jo også langt ude på landet. Igen har lokale kræfter sat forandring i gang - en flot (byport i sten), og kommunen har lovet at plante en hæk. Samtidig har et byrådsmedlem fra Odense, en kendt musiker, lovet at gøre alt for, at området nu vil blive til et seværdigt centrum af forstaden.

Bellinge er et område, hvor der i disse år udbygges med boliger i stort omfang, som byrådet selvfølgelig har kendskab til, og med denne udvikling følger selvfølgelig større og større indtægter til kommunen i form af skatter og afgifter.

Det har altid været en svær opgave at fordele sol og vind lige i en kommune, og der er mange projekter og opgaver, der skal løses, og alt har sin pris.

Men en del af de penge, som skatteborgerne i dette og andre ydre områder betaler, bør en del også være med til at udbygge og forbedre disse ydre områder og ikke kun en enkelt bydel i Odense.

I Bellinge er det trafikale under al kritik. Man har sørget for, at al trafik skal gennem en hårdt belastet vej gennem byen, hvor små purke hver dag skal cykle til skole. Utroligt at store lastvognstog eller andre biler ikke endnu har forårsaget alvorlige ulykker.

Det var dog meget nemt og forholdsvis enkelt at rette op på dette, hvis viljen var til stede i by- og kulturforvaltningen.

Det varer ikke længe, før politikerne i Odense vil profilere sig kraftigt med alt, hvad de vil gøre.

Var det på tide, at vi borgere i de ydre områder finder ud af, hvordan vi vil reagere på dette?

jørgen henriksen

Lundekærsvej 21, Odense SV

Odense og de ydre områder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce