Nye tendenser på vej

Jens Hempel-Hansen

Nye tendenser på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi foretrækker erfarne og professionelle rådgivere, når vi står i afgørende situationer i livet. Det gælder i banken, hos lægen og hos advokaten.

Det er sund fornuft at få professionel rådgivning på områder, hvor vi selv mangler viden. Men i mange små og mellemstore fynske virksomheder er den holdning indtil nu ofte ikke nået helt ind på ledelsesgangen. Her har man i stedet satset på venner og familiemedlemmer, som måske ikke ved det store om, hvad der skal til for at skabe vækst og udvikling i en virksomhed - til gengæld har deres råd og vejledning været gratis.

Heldigvis er der nye tendenser på vej. I hvert fald mødte 250 virksomhedsledere op, da Udviklingsforum Odense/Partnerskab for Vækst - Fyn og Erhvervsservice Odense markerede opstarten på et nyt initiativ, som netop tilbyder professionel rådgivning og sparring.

Anders Knutsen, tidligere direktør i B&O og nuværende bestyrelsesformand i Danisco, var blandt talerne på dagen. Og han var imponeret over interessen, som han ikke har set magen til på sin vej rundt i Danmark.

Det må altså have været rigtigt set af Udviklingsforum Odense/Partnerskab for Vækst - Fyn og Erhvervsservice Odense at gå målrettet efter at opkvalificere virksomhedernes rådgiverkreds.

Undersøgelser viser da også, at netop professionel sparring og rådgivning er centrale elementer, når virksomheder skal skabe vækst.

Og der er kun et mål med dette initiativ: At forbedre de små og mellemstore virksomheders vækstbetingelser. Væksten i de mindre ejerledede virksomheder, som udgør en forholdsmæssig stor andel af Fyns virksomheder, er helt afgørende for, at de ambitiøse udviklingsmål for de næste 10 år kan nås.

Den rigtige rådgivning tilfører virksomheden mange års værdifuld viden og erfaring, og initiativet tilbyder tre former for professionel sparring: Mentorordning, Advisory board og Bestyrelse.

Hvilken mulighed, der passer bedst til den enkelte virksomhed, afhænger af virksomhedens alder, størrelse, situation og behov. Det er et meget væsentligt aspekt, at projektet ikke kun lægger vægt på bestyrelsesarbejdet. Tværtimod giver tilbuddet om mentorordning og advisory board mulighed for, at formaliseringsgraden og intensiteten tilpasses efter de behov, som virksomheden har.

For alle tre muligheder gælder det dog, at virksomheden skal have viljen til at udvikle sig - og til at modtage den konstruktive kritik, som de nye rådgivere vil komme med. Initiativet skal derfor samtidig sikre, at virksomhederne bliver matchet med den rigtige form for rådgivning - og med den kreds af rådgivere, som kan bidrage med viden om netop de udfordringer, som virksomheden står overfor.

Initiativet er et af de mange konkrete projekter fra Udviklingsforum Odense/Partnerskab for Vækst - Fyn, som skal medvirke til at skabe vækst og udvikling. Målet er, at Odense-området senest år 2017 ligger i top tre i Danmark i evnen til at skabe velstand og vækst.

Erhvervsservice Odense er medudvikler på initiativet, og de vil stå for driften i Odense-området.

Men den viden, som er opbygget i projektfasen, stilles naturligvis til rådighed for hele Fyn gennem de lokale erhvervsservices.

Jens Hempel-Hansen er adm. direktør i H.J. Hansen, medlem af bestyrelsen i Udviklingsforum Odense og formand for Industri- og Handelskammeret Odense-Fyn.

Liselotte Hohwy Stokholm er projektleder i Udviklingsforum Odense/Partnerskab for Vækst - Fyn. Begge Forskerparken 10, Odense M.
Liselotte Hohwy Stokholm
Liselotte Hohwy Stokholm

Nye tendenser på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce