Nature Energy. Behold guldægget på Fyn


Nature Energy. Behold guldægget på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Per Olesen, Østerøvej 7, Nyborg - IDANordic
Billede
Synspunkt. 

Har de fynske kommunalpolitikere fået julelys i øjnene uden at tænke på fremtiden og beskæftigelsen på Fyn?

Ifølge dagspressen er de fynske kommuner som ejer af Nature Energy ved at sælge et guldæg med stort udviklingspotentiale.

Teknologien, der kan producere biogas af naturgaskvalitet, ser ud til virke perfekt og har en fornuftig og sund økonomi. Flere fynske firmaer, herunder Bioscan, har tidligere forsket og arbejdet med at udvikle grøn gas afbiomasse. Disse tidligere forsknings- og udviklingsprojekter bærer nu frugt.

Nature Energy har udviklet og idriftsat en række store produktionsanlæg med god produktion og sund økonomi.

Det har udenlandske kapitalinteresser tilsyneladende fået øje på, og de lokker nu de fynske kommuner med tilbud om at købe. De udenlandske kapitalfonde er gode til at finde nye forretningsområder med potentiale for store gevinster, og nu går de efter at score fortjenesten i Nature Energy.

Er det nu klogt at sælge?

Det er jo en kendt sag, at kapitalfonde jagter kortsigtede økonomiske gevinster uden hensyn til samfundsinteresser. Var det ikke bedre, at Nature Energy beholdt sit guldæg og i samarbejde med fynsk erhvervsliv og industri samt danske kapitalinteresser videreudviklede denne teknologi?

Det kan på langt sigt være med til fremme lokal beskæftigelse og formentlig være med til at skaffe et flot udbytte og afkast til ejerne - de fynske Kommuner - og dermed de fynske borgere.Samtidig med at borgerne og erhvervslivet kan få billigere grøn energi.

Så rådet til de fynske politikere: Behold guldkalven hjemme i stalden.

Se eksempelvis på, hvad robot- og droneindustrien aktuelt betyder for fynsk beskæftigelse.

Kunne Fyn ikke være og blive stedet for en klynge, der arbejder med at videreudvikle industrien med at omsætte biomasse til grøn energi samt beslægtede forskningsområder?Det kan medføre mange nye arbejdspladser.

Nature Energy. Behold guldægget på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce