Letbane. Letbanen bliver fantastisk


Letbane. Letbanen bliver fantastisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Tim Vermund - byrådsmedlem, Socialdemokratiet, politisk ordfører, Odense Byråd - og og Anders W. Berthelsen - byrådsmedlem, Socialdemokratiet,

Billede
Synspunkt. 

Vi har stor respekt for, at alle ikke altid er enige i de beslutninger, som vi tager i Odense Byråd, men at visse læserbrevsskribenter i denne avis i den grad forsøger at tale letbaneprojektet ned og fremstille den som en dårlig beslutning for byen, går over vores forstand. 

Letbanen bliver fantastisk. Letbanen er den største og mest progressive investering i Odenses infrastruktur i mange år. Letbanen er stabil og forudsigelig, man kender ruten, den kører hvert 10. minut. Den er behagelig og støjfri at køre i, og et letbanetogsæt kan transportere 200 passagerer ad gangen, hvilket svarer til adskillige fyldte bybusser og voldsomt mange personbiler. 

Derfor er letbaner og metrotog nogle af de få løsninger, som kan få folk til at fravælge bilen og gå over til offentlig transport. Vi har noget at glæde os til i Odense, og det er tilmed lykkedes os at få staten og regionen til at betale en stor del af regningen. 

Onsdag 5. april skriver Tonny Vest, spidskandidat for LA i Odense, at giver man dem 15 mandater ved det kommende kommunalvalg, vil de stoppe letbanen. Han skriver desuden, at letbanen vil skære byen over, fordi man ikke kan krydse sporene. Ingen af delene er dog i overensstemmelse med sandheden. 

Selvfølgelig kan bilister og alle andre krydse sporene - ligesom man kan i alle de andre 200 europæiske byer, der har en letbane eller er i gang med at bygge én. 

Selv mindre svenske byer som Lund og Helsingborg forbereder letbane. Og Aarhus åbner snart mere end 100 kilometer letbane. Både i Randers, Skanderborg og Silkeborg er der planer om at koble sig på det østjyske letbanenet. 

Netop fordi letbanen er delvist finansieret af staten, har Folketinget vedtaget Odense Letbane i anlægsloven. Så selv om et andet flertal i Odense Byråd skulle træffe den ukloge og visionsløse beslutning at stoppe det letbanebyggeri, som er godt i gang, kan anlægget af Odense Letbane alene omgøres af et flertal i Folketinget. 

Selvfølgelig er det træls, at der skal være så meget vejarbejde, og det er besværligt at komme frem i bymidten i øjeblikket, men vi må holde vejret, tænke os om og glæde os over den letbane, som kommer, og de mange, der kommer i job, mens vi bygger den.

 

Letbane. Letbanen bliver fantastisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce