Kriminel asyl-ferie?


Kriminel asyl-ferie?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det gav anledning til betydelig undren, at man pludselig skulle evakuere 2300 danskere fra Libanon. Tager så mange danskere på ferie i Libanon? Det viste sig hurtigt, at der var tale om palæstinensere med dansk pas.

Der bredte sig en forståelig forargelse, da det ikke længere kunne skjules, at de "danskere", der skulle evakueres, havde politisk asyl i Danmark, men alligevel opholdt sig i det land, de angiveligt var flygtet fra for at redde livet. Medens jeg skriver dette indlæg (27/7) meddeler TV-Avisen, at der indtil i dag er evakueret mere end 5600 personer. Jyllands-Posten kunne den 16. juli referere, at Udenrigsministeriet da regnede med, at der i alt var 2300 danskere i Libanon, og på denne baggrund må jeg med grov ironi kalde evakueringen en stor succes, eftersom man allerede nu har evakueret mere end dobbelt så mange, som ministeriet troede opholdt sig i landet - og mangler mange endnu.

Nogle læserbrevsskribenter har imødegået forargelsen ved at hævde, at politiske flygtninge selvfølgelig kan tage hjem og besøge familien, og har taget afstand fra forslagene om at kontrollere de evakuerede for at se, om der foreligger socialt bedrageri. En enkelt har også anlagt det synspunkt, at man ikke bør kontrollere traumatiserede mennesker og dermed rejst spørgsmålet, om princippet om "lighed for loven" ikke gælder folk, der måske er traumatiserede?

Desværre holder disse velmenende synspunkter slet ikke over for sagens realiteter. Ifølge Integrationsministeriets opgørelse (dec. 2002) var antallet af herboende flygtninge og efterkommere fra Libanon 20.566. Langt over en fjerdedel af dette antal er altså allerede nu bragt ud af Libanon. Dansk-Palæstinensiske organisationer vurderede antallet af danskere i Libanon til ca. 10.000.

Jamen! Kan mere end en fjerdedel eller op mod halvdelen af en befolkningsgruppe være på ferie samtidig? Det savner enhver sandsynlighed. Der er tværtimod tale om den praksis, at en stor gruppe mennesker, som har politisk asyl her i landet, rent faktisk bor i deres hjemland meget af tiden.

Mange opholder sig i Libanon, medens de får socialhjælp eller arbejdsløshedsunderstøttelse - og begår dermed socialt bedrageri. Den allerede nævnte redegørelse fra Integrationsministeriet oplyser også, hvor mange af denne befolkningsgruppe, der var i erhverv, nemlig ca. 30 pct. af mændene, og mindre end 20 pct. af kvinderne, hvilket dokumenterer, at der opholdt sig mange flere "danske" palæstinensere i Libanon, end det antal, der overhovedet har et erhverv i Danmark.

Og uanset om man forestiller sig, at alle med erhverv i Danmark holder ferie samtidig, ja, så dokumenterer de foreliggende tal alligevel et helt utvivlsomt og meget omfattende socialt bedrageri.

Det bør ikke undre nogen. Den seneste opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at folk fra Libanon har den ubetinget højeste kriminalitet i Danmark. Mens 2,2 og 2,3 pct. af nordmænd og svenskere i Danmark er straffet for lovovertrædelser, gælder det 9,7 pct. af folk fra Libanon. Mon ikke det ville være en god ide at undersøge de evakueredes forhold nærmere?

Carsten Ringsmose, Sletterødvej 26, Sletterød, Harndrup.

Kriminel asyl-ferie?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce