Kommuner skal bakke op

Bent Aarrebo Pedersen

Kommuner skal bakke op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dagligvaresektoren er ekspanderet i antal butikker og i øget salg af nonfood - udvalgsvarer - og står nu alligevel medet fortsat faldende salg pr. kvm butiksareal i udsigt.

De frivillige kæder med udvalgsvarer har haft vind i sejlene under forbrugsfesten, og med salget af Matas til en kapitalfond har flere frivillige kæder og andre kapitalfonde fået mod på at finde hinanden i et salg/køb.

Senest synligt i medierne inden for isenkrambranchen, hvor flere kæder er i spil. Det kan betyde, at store dele af detailhandlens frivillige kæder med udvalgsvarer kan komme på andre hænder de førstkommende år og dermed for flere kæder nok også nødvendige ekstra ressourcer til at håndtere en øget brancheglidningsmæssig konkurrence fra ennonfood sulten dagligvaresektors landsdækkende kæder.

For nogle medlemmer i frivillige kædermed udvalgsvarer - måske en hel del - også en farbar vej til et fornuftigt/klogt/mere sikkert generationsskift.

En udvikling, der dog også kan komme til at betyde færre emner med tid nok til at stille op til og tid nok til at gøre en god indsats i bestyrelser i handelsstands-, city- og gadeforeninger. Det vil betyde øgede krav økonomisk set til og behov for flere dygtige og kompetente citychefer ud over landet. Og dertil øget opbakning, støtte til og samling omkring de, der påtager sig lokale bestyrelses-, udvalgs- og formandsopgaver især i mindre og mellemstore byer, hvor der ikke er økonomi til at ansætte en daglig leder, en citychef, heltids eller deltids.

Ikke mindst bør byrådene i de 98 nye kommuner også sætte tid nok af til fortsat at bakke op om de, der har ladet sig vælge som formænd og bestyrelsesmedlemmer i de lokale erhvervsmæssige foreninger som gode samarbejdspartnere for at medsikre byernes, bymidternes udvikling som stærke visitkort for en fortsat god lokaludvikling i dansk erhvervsliv og øget beskæftigelse, for at kunne tiltrække og holde på dygtige medarbejdere bådei det offentlige som til erhvervslivet i det hele taget i den enkelte kommune.

Kommunerne kan ikke undvære et godt og dynamisk samarbejde med de lokale erhvervsmæssige foreninger. Det har den gode udvikling de senere år været et godt bevis på det klogelige i.

Men det bør ikke lige nu med stor travlhed med at få kørt de nye kommuner godt i gang blive en behagelig sovepude - et samarbejde kørt ud på et sidespor kan blive en uheldig boomerang.

Bent Aarrebo Pedersen er formand for Danmarks Handelsstandsforeninger og for Hvidovre Erhvervsforening, Vestre Messegade 9 A, Hvidovre.

Kommuner skal bakke op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce