Kolinds grandiose jeg

Anders Kjærsig

Kolinds grandiose jeg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Man skal lede længe efter samme opblæste selvtillid, som Lars Kolind præsenterer læserne for i et interview i Jyllands-Posten den 28. oktober. Det er samme retorik som Thorning-Schmidt: Jeg kan slå Fogh Rasmussen og vil være en "bedre statsminister end ham". Fogh som nummer to og Kolind som nummer et - ifølge Kolind.

Kolind kender man fra flere sammenhænge. Ikke mindst hans ledelse af Oticon og engagement i den internationale spejderbevægelse.

Men han har også været forbi den danske folkekirke og troede, at han uden videre kunne lede den mod tusindårsriget.

Vi var nogle, der ikke havde meget fidus til hans smarte strategier, og vi hører heller ikke mere til ham i dette regi. Heldigvis.

Men nu har han så fået et nyt sted, hvor han kan stille sit grandiose jeg til skue.

Ny Alliance er den nye legeplads for Kolind og andre kendisser.

Kolind vil have visioner og innovation frem for styring og kontrol, udtaler han. Hvor dybsindigt, havde jeg nær sagt. Hvem vil ikke det? Og hvem vil styres?

Problemet med Kolind og andre smarte erhvervsfolk er, at de tror, at man umiddelbart kan overføre de erfaringer, man har fra ledelse af virksomheder, til samfundsindretning.

Det er jo helt ude i hampen. Men de skal såmænd nok blive klogere, og jeg vil da også vædde min gamle hat på, at Kolind ikke er at finde i Folketinget eller som kandidat om blot nogle få år.

Den ene smarte idé efter den anden vælter frem. 40 procent skat på Fyn, motorvejsafgift og skiftende arbejdstider på Fyn.

Man skulle tro, Fyn var reduceret til Oticon, et slags ledelsesmæssigt eksperiment, som muligvis har slagkraft ude i erhvervslivet, men ikke som samfundsindretning.

Men Kolind er en dygtig og innovativ mand. Han har nemlig, som han udtalte det forleden, rejst rundt i Kina og åbnet virksomheder. Så han ved bedre. Han er ikke rosenrød nationalist men international globalist. Som om det sidste var bedre end det første.

Begge dele er, set fra et kulturelt perspektiv, usande. Vi er hverken nationalister eller globalister. Vi er derimod noget midt imellem, vi færdes i begge lejre uden at skulle tage parti for hverken det ene eller andet - både nationale og globale.

Det er utroligt, at Khader og Samuelsen tør invitere så selvhøjtidelige mennesker ind i partiet som alle disse kendisser. Det blive partiets endelighed, og Kolind er inderst inde flintrende ligeglad. Han finder bare et nyt regi, når gassen går af den varmluftballon, som Ny Alliance jo grundlæggende er.

En kolindkur gør ingen forskel.

ANDERS KJÆRSIG

Nr. Søby Præstegård, Årslev, er sognepræst

Kolinds grandiose jeg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce