Klubberne. Er der et skjult motiv?


Klubberne. Er der et skjult motiv?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Kristian Guldfeldt - byrådsmedlem, De Konservative, politisk ordfører
Billede
Synspunkt. 

Onsdag 17. maj besluttede et flertal i Odense Byråd, at en lang tradition for lokale klubtilbud til byens børn og unge skulle slutte. Beslutningen blev gennemtrumfet på trods af, at de lokale klubtilbud helt uomtvisteligt har virket og været positive for børn og unge i lokalområderne og på trods af, at både børn, forældre og skoler har tryglet og bedt byrådet om ikke at ændre på noget, der rent faktisk er godt. 

Men hvorfor i alverden traf byrådet så den beslutning? 

Ja, det synes jeg faktisk er et rigtigt godt spørgsmål. Og jeg stillede det spørgsmål i byrådssalen. Men jeg fik aldrig et ordentligt svar. 

Det eneste svar,som flertallet hidtil har givet, er noget med økonomien. Men helt ærligt - det kræver altså ikke den store økonomieksamen at regne ud, at det ganske enkelt ikke kan passe. Der må simpelthen være et skjult motiv, som man åbenbart ikke vil tale om. 

Ser man på økonomien, er det nemlig sådan, at etablering af de nye, store ungdomscentre kommer til at koste minimum 50 millioner - og man mener så at kunne spare otte millioner om året på driften. Men så er der også lige indførelsen af en sfo2, som kommer til at koste et beløb. Det skal reelt set trækkes fra i det regnestykke. Det vil altså sige, at tilbagebetalingstiden på den investering, der laves i nye institutioner - som vil få langt færre brugere - vil være minimum syv år og sandsynligvis noget længere. 

Dét er ikke økonomisk rationelt på skole/klubområdet, der har en tendens til at forandre sig hurtigt. 

Samtidig vil de 10 nye ungdomscentre få langt færre brugere. Det siger sig selv, at længere afstande vil holde mange væk. Og ellers vil den manglende lokale tilknytning. Det går altså igen udover Odenses forstæder. 

Man må spørge sig selv, om det her virkelig er Børn- og Ungeudvalgets bedste forslag om en besparelse på otte millioner kroner? 

Fra konservativ side kan vi konstatere, at det åbenbart var det bedste spareforslag, som den radikale rådmand Susanne Ursula Larsen kunne komme op med helt tilbage i oktober 2015, hvor hun og resten af udvalget fik den bundne opgave at finde 10 millioner kroner til at sikre byens udsatte børn. 

Nu er det altså bare sådan, at Børn- og Ungeforvaltningen har et samlet budget på over tre milliarder kroner, så fra konservativ side har vi sådan set hele tiden undret os over, at pilen skulle pege på lige netop byens klubber som den store synder, hvor der skal findes penge. 

Vi mener ikke, at byens klubber er synderen. Tværtimod synes vi, at byens klubber gør et fantastisk stykke arbejde. Vi mener faktisk, at det er vigtigt, at byens børn har et sted at gå hen, når skoledagen slutter og deres forældre endnu ikke er kommet hjem. Det handler om tryghed for de forældre, som stadig er på arbejde - og ikke mindst for børnene - og det opnås altså kun med et lokalt forankret tilbud. Et ungdomscenter langt fra hjemmet kommer hurtigt til alene at fungere som en ny institutionel opbevaring af byens børn, indtil deres forældre kommer hjem. 

Desværre kunne den konservative byrådsgruppe ikke overbevise byrådets flertal om, at det økonomiske argument i den her sag ikke holder. Ej heller om at forældre i Odenses forstæder faktisk også betaler skat - blandt andet til gode tilbud til deres børn. 

Til gengæld vil jeg godt garantere for, at vi fra konservativ side ikke svigter børnene. Bliver der en mulighed for - eventuelt efter 1. januar 2018 - at lave den her beslutning om, så vil vi sørge for, at der igen kommer fornuft i beslutningerne på børne- og ungeområdet.

 

 

 

 

Klubberne. Er der et skjult motiv?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce