Jeg ændrer ikke holdning

Erik Hjære-Lindby - rådyr kørt ned ved Jordløse

Jeg ændrer ikke holdning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Da jeg kom hjem fra 14 dages ferie i lørdags, bugnede min postkasse. Aftalen med postvæsenet om tilbageholdelse af post havde åbenbart ikke virket. Men da vi fik tømt postkassen og de nære omgivelser for det, posten ikke havde kunnet proppe ned i den, viste det sig, at en "kreativ" person havde benyttet vort fravær til at forsyne os med bogpakker, regninger på for lidt betalt porto og andre ting fra forskellige postordrefirmaer.

Der virkede samarbejdet med postvæsenet til gengæld helt formidabelt, for jeg fik straks tilsendt kopier af de udfyldte taloner, der nu befinder sig i politiets varetægt. Politiet læser også Stiftstidende og har selvfølgelig spurgt, om jeg selv har nogen idé om, hvem jeg kan have gjort mig uvenner med. Det har jeg ikke, men kan kun remse alle de eksempler op, hvor jeg er blevet kontaktet af venlige folk på gaden, der lige synes, at jeg skal vide, de værdsætter mine holdninger og det menneskesyn, jeg giver udtryk for.

Det kan jo altid diskuteres, om det billede, Stiftstidende krydrer mine debatindlæg med, er kønt, men det er så vellignende, at man ikke har besvær med at genkende mig.

De henvendelser, jeg indtil nu har været udsat for, har kun været positive oplevelser. Så chikane eller ej, det får mig hverken til at holde kæft eller ændre holdninger. Jeg mener fortsat, at er sindelaget dansk og dermed respekten for de danske samfundsværdier, så er hudfarve og etnisk baggrund fløjtende ligegyldig.

Og for at borteliminere enhver tvivl, så fremgår det tydeligt, at den chikane, jeg lige nu udsættes for, foretages af en "etnisk dansker". Måske én der sympatiserer med de naive politiske aktivister, som Carsten Ringsmose hentyder til i sit synspunkt 9/8 om bekvemmelige flygtninge.

Jeg mener fortsat, at det danske samfund har rigeligt råd til at give de gamle en værdig alderdom, de syge den behandling, de har krav på, og at vore skoler ikke skal være et politisk eksperimentarium, men sunde bygninger for ungerne at opholde sig i, mens de modtager undervisning ved hjælp af relevant og tidssvarende undervisningsmateriale og engagerede lærere, der har fået politisk arbejdsro.

Der er andre problemer i samfundet, som er langt mere presserende end det, jeg lige nu bokser rundt med, men det gør det bestemt ikke mindre irriterende, og jeg kan garantere vedkommende, der synes, at det er morsomt, at ikke hvis, men når jeg finder ud af, hvem det er, at så vil jeg bestemt ikke forsøge på demokratisk vis at få en dialog i gang, men på en kontant og overbevisende måde lade vedkommende mærke konsekvensen af sin aparte måde at udtrykke sin uenighed med mine holdninger på.

Alt, hvad vi siger, gør eller skriver, alt, hvad vi påfører vore medmennesker, vil vi blive bedømt på, og det kan vedkommende, der "betænker" mig, heller ikke undslå sig. At det kan blive svært pludselig at skulle drage konsekvensen af handlinger, som man naivt troede kunne ske i det skjulte, må vedkommende begynde at indstille sig på.

Erik Hjære-Lindby, Landevejen 84, Haarby.

Jeg ændrer ikke holdning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce