Islamisk retspleje?


Islamisk retspleje?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var forfærdeligt i Stiften søndag at læse, at de muslimske imamer i Vollsmose nu - ifølge oplysninger fra politiet - har overtaget 90 procent af "retsplejen" i bydelen. Stiftens overskrift var: "Politiet: Imamerne udmåler straf i Vollsmose."

Jeg har flere gange tidligere skrevet om "islamisk retspleje" i Stiften, idet jeg har omtalt steningen af en kvinde i et fængsel i Iran (med sten af en så passende størrelse, at smerten bliver maksimal, fordi døden først indtræffer efter rigtig mange sten, så de hujende tilskuere ikke går forgæves), og jeg har også omtalt et tilfælde fra Pakistan, hvor en islamisk "domstol" lod en uskyldig kvinde udsætte for massevoldtægt som "straf" for hendes kærlige forhold til en dreng.

Da nogle danske naivister mener, at vi kan lære af - og ligefrem overtage noget af - islamisk "retspleje", skal jeg minde om, at Stiften netop har berettet, at imamerne i Vollsmose også foretager "vielser" af piger helt ned til 14 år (måske mindre - Muhammed blev selv gift med et endnu yngre barn). Helt bortset fra, at imamernes praksis opfordrer til en straffelovsovertrædelse, så er spørgsmålet: Hvad nu, hvis pigerne ikke vil?

Det har man også netop kunnet læse i aviserne, idet Ritzau og AP i slutningen af august udsendte et telegram, der fortalte om fem unge kvinder i Pakistan - heraf tre teenagere - der selv ville arrangere deres ægteskaber: "Men kvinderne blev bortført af seks mænd, der kørte dem ud på en mark. De blev tævet og skudt. Men de var stadig i live, da de blev begravet", som det hedder i telegrammet.

I en velordnet, europæisk retsstat er statsmagten sædvanligvis tredelt i den lovgivende, den udøvende og den dømmende magt. Det betyder blandt andet, at retsafgørelser foretages af erfarne, faguddannede jurister i overensstemmelse med lovgivningen og under iagttagelse af en række beskyttende retsregler.

I Vollsmose har statsmagten længe været tilsidesat: Man følger sine egne regler, politiet kan ikke arbejde i bydelen, som nu også har fået sige egne "domstole" under ledelse af "imamer" - altså folk uden nogen som helst juridisk uddannelse - eventuelt analfabeter uden uddannelse overhovedet.

Læsere af Stiften husker måske stadig indledningen af den store terrorsag i Vollsmose, hvor alle mulige - også imamer - straks stod frem og påstod, at der slet ikke var nogen sag, for der var blot tale om flinke og uskyldige mennesker. Efter en lang retssag, hvor de anklagede i overensstemmelse med dansk rets-tradition fik et langt større og bedre forsvar, end de fortjente, blev de to hovedskyldige idømt hver 11 års fængsel, medens den fra Stiften velkendte Abdallah Andersen (også kendt under flere andre navne og som anonym), med forsvarerens energiske henvisning til, at "ingen er ansvarlig udover evne", kun fik fem års fængsel.

Hvis de var blevet stillet for den "islamiske domstol" var de straks blevet frikendt - medens småpiger, der ikke vil giftes bort, straks vil blive dømt.

Den barbariske, middelalderlige lovløshed, som ifølge politiets oplysninger har bredt sig til en dominerende position i Vollsmose, bør omgående bringes til ophør.

carsten ringsmose

Sletterødvej 26, Sletterød, Harndrup

Islamisk retspleje?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce