Hvem skal undskylde?

Finn Møller-Olsen

Hvem skal undskylde?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bomben mod den danske ambassade i Pakistan har fået den radikale leder, Margrethe Vestager, og formanden for pumpefabrikken Grundfos, Niels Due Jensen, til at stille spørgsmål ved den danske udenrigspolitik.

Uanset hvad de hver især begrunder det med, er det åbenbart, at de derved går terroristernes ærinde. Det være sig ubevidst eller ufrivilligt, men det burde de dog begge være for begavede til.

De Radikale har altid været præget af akademisk naivitet og velbjerget tolerance - på almindelig dansk været tossegode - og for pumpemanden drejer det sig nok inderst inde mest om at sælge pumper, som helst skal komme fra et politisk ingenmandsland.

Han mener, at konfrontation avler modkonfrontation, og at vi er på vej mod en ubehagelig optrapning i forholdet imellem Danmark og den muslimske verden, og selvom det ikke siges direkte, lyder det som om en dansk undskyldning for Muhammed-tegningerne ville være velkommen hos Grundfos i Bjerringbro. Ussel mammon kontra ytringsfrihed.

Mon ikke de fleste andre end Niels Due Jensen synes, at muslimernes terrorbombning i Pakistan er så kraftig en konfrontation, som man kan tænke sig. Og muslimerne har med deres handling demonstreret, at Kurt Westergaards tegning af bomben i turbanen var helt rigtig.

Islamisterne, som måske udgør 10 procent af alle muslimer, eller 130 millioner på verdensplan, føler sig dybt sårede over Muhammed-tegningerne og ønsker terror og død over alle vi vantro danskere.

Det naturlige var, at det i stedet var vi 5,4 millioner danskere, der følte os dybt sårede over at blive lagt for had af islamiske vild- og mørkemænd. Vi har trods alt taget imod 207.000 muslimer og givet dem mulighed for et langt bedre liv hos os end der, hvor de kom fra. Skal vi alligevel bøje nakken?

På tilsvarende følelsesladet vis diskuteres det, om muslimske kvinder skal have ret til at bære tørklæde som dommere eller fodboldspillere i det kristne Danmark, mens domstolen i det muslimske Tyrkiet modsat har underkendt regeringens lov om at tillade tørklæder i offentlige stillinger.

Alle de tørklædekæmpende Asmaa'er fortæller pressen, at de bærer tørklædet af egen fri vilje - vi skal måske tro på, at de ligefrem demonstrerer deres frihedskamp?

De skulle hellere demonstrere, at de engang imellem turde optræde offentligt uden tørklædet, men det har de ikke mod eller fri vilje til.

Hvad med de muslimske mænd og deres holdning til tørklædet? De glimrer ved overhovedet ikke at udtale sig om emnet.

Kun Naser Khader har turdet have og sige sin mening, og derfor lever han så også under konstant politibeskyttelse. Naser Khader er en hædersmand - ikke sandt Niels Due Jensen?

Af verdens 1,3 milliarder muslimer bor de 127 millioner i Europa, når Tyrkiet og Rusland medtages, og de udgør godt 15 procent af befolkningen.

I hovedparten af verdens konflikter spiller islam en rolle, og hvor tæt ønsker vi islam ind i vore samfund? Går grænsen ved 20, 25 eller 30 procent, eller hvad kan kristendommen og vore kulturer bære?

I stedet for at kloge sig om Danmarks udenrigspolitik burde Margrethe Vestager og Niels Due Jensen hellere diskutere vores indenrigs- og indvandrerpolitik.

finn møller-olsen

Paaskestræde 14, Odense C

Hvem skal undskylde?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce