Gud er ikke partipolitisk

Bodil Kornbek

Gud er ikke partipolitisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Meningerne om årsagen til, at Kristendemokraterne ikke denne gang lykkedes med at blive repræsenteret i Folketinget, er mange og yderst forskellige.

Nogle fremhæver, at vi med vores navn sender et stærkt signal om, at man skal være kristen for at være medlem eller stemme på os. Andre mener, at vi per definition skal pege på en borgerlig statsminister, når nu vi bygger vores politik under inspiration fra de kristne værdier.

Ja, enkelte borgerlige politikere er gået så vidt som at sige, at vi gik over til de ukristelige ved at pege på en socialt og økonomisk ansvarlig regering hen over midten.

Udgangspunktet for begge disse holdninger er tilsyneladende, at Gud skulle være partipolitisk. Men Gud er ikke partipolitisk. Som politiske partier er vores opgave alene at komme med politiske løsninger på de udfordringer, vi står i som samfund. Kri­stendemokraterne er således ikke sat i verden for at fortolke teologi - det er alene kirkens ansvar. Vores opgave er at føre politik ud fra et ideologisk grundlag.

Kristeligt Dagblad bringer 24. november en artikel om de europæiske kristeligt-demokratiske partier, hvor den kristendemokratiske ideologis historiske udgangspunkt fremhæves som vejen mellem total statskontrol og total frihed for markedskræfterne. Det er en korrekt beskrivelse af vores fordelingspolitiske profil.

Kristendemokraterne arbejder for den frie og ligeværdige adgang til velfærdsydelser inden for pasning og pleje, uddannelse og sygdomsbehandling. Ligesom vi kæmper for den personlige frihed og mulighederne for at kunne forsørge sig selv.

Nogle vil mene, at det er der også andre partier, der gør. Det kan vel ikke overraske, at andre partier også vil sætte ulandsbistanden op, at andre partier også vil sikre en ansvarlig og fair udlændingepolitik, og andre partier vil forbedre vilkårene for de offentligt ansatte.

Naturligvis er der lighedspunkter på samme måde, som når man spørger f.eks. De Radikale, Venstre eller SF om deres særkende.

I løbet af den netop overståede valgkamp er jeg ofte blevet bedt om at fortælle, hvad det så er, der er unikt ved Kristendemokraterne - svaret er vores værdigrundlag. Som danskere er vi alle rundet af værdierne i den kristne kulturarv. Værdier som evner at bygge bro mellem mennesker gennem personligt ansvar og solidaritet.

Det er på disse værdier, at Kristendemokraterne ufortrødent fortsætter den værdipolitiske kamp, som umiddelbart er druknet i skattelettelser, velfærdsrettigheder og nationalisme. Ingen partier ud over Kri­stendemokraterne interesserer sig for det forebyggende og oplysende arbejde over for uventet gravide - en indsats som fra 2008 ikke længere får støtte fra satspuljemidlerne.

110.000 enlige mødre kæmper dagligt for at få enderne til at mødes - deres kamp er også Kristendemokraternes kamp.

Som det eneste parti tager Kristendemokraterne udgangspunkt i tid til familien frem for mere tid på arbejdsmarkedet. Ingen partier bakkede op om KD's forslag om en handicaplov, der gav de handicappede samme rettigheder som alle andre. Kri­stendemokraterne insisterer på at tale de psykisk syge, misbrugerne, de prostituerede og andre socialt udsatte menneskers sag. Det kræver vores værdigrundlag. Lad mig slå fuldstændig fast: Kristendemokraterne er et politisk parti, der bygger på sit grundlag på ideologi - ikke teologi.

Bodil Kornbek

formand for Kristendemokraterne, Hybenvej 49, Virum

Gud er ikke partipolitisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce