Forskelsbehandling

Rachel Adelberg Johansen

Forskelsbehandling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I en pressemeddelelse fra Odense Kommune kan man læse, at en såkaldt ramadan- og kulturfest i Odense skal gentages til efteråret.

Denne ramadanfest var angiveligt "en stor succes" i 2007 ifølge Odense Kommune selv. Gad vide hvad succeskriterierne var? Var det antallet af mennesker, der deltog, og var deltagerne repræsentative for Odenses befolkningssammensætning?

De fleste danskere vil gerne være med til at gøre noget for, at indvandrere skal blive velintegrerede i det danske samfund. 

De mange forskellige indvandrere/nationaliteter har valgt at tilvandre et vestligt samfund med en udstrakt grad af frihedsrettigheder herunder ytringsfrihed, religionsfrihed, seksuel frihed for begge køn, ligestilling mellem kønnene, etc. Grundlæggende moderne værdier, som gør det danske samfund unikt.

Religiøst tilhørsforhold og politisk overbevisning er et privatanliggende. Dog har kristendommen over 1000 års hævd i Danmark, og denne er sikret en særstilling i grundlovens §4. Det er en kendsgerning, at kristendommen er en del af den danske kulturarv.

Vi har i Odense Kommune oprettet et særråd, et integrationsråd, som skal hjælpe med til at sikre en bedre integration af indvandrere i kommunen. Umiddelbart et tiltalende initiativ. Vi har alle en fælles interesse i, at så mange forskellige indvandrere som muligt bliver velintegrerede i den danske kultur herunder i vore grundværdier og levevis.

Overraskelsen er derfor stor, når man læser, at integrationsrådet og rådmand Erik Simonsen (NA) afholder en ramadanfest og ikke en integrationsfest/folkefest. Godt nok går festen også under plusordet "kulturfest", men af pressemeddelelsen fremgår det, at "der naturligvis er lagt op til dialog og informationer om, hvad ramadan er".

Hvorfor ønsker man at favorisere fejringen af en af de fem søjler i islam? Hvorfor har en muslimsk højtid fortrinsret fremfor andre minoritetsgruppers højtider? Hvorfor er det den højstråbende minoritetsgruppe, bogstavtro muslimer, som forfordeles i forhold til, hvad der burde være en integrationsfest? Hvad med hinduer, jøder, buddister, sikher, bahai'er, mv. Hvorfor skal de nedprioriteres og stå i baggrunden i forhold til muslimer? Er det en offentlig opgave at oplyse om og fejre forskellige religioners højtider?

Det er en meget bekymrende forskelsbehandling mellem forskellige indvandrergrupper, som Odense Kommune lægger navn til. Hvorfor skal festen overhovedet være en religiøs fest og ikke en folkefest? Religiøst tilhørsforhold er jo et privat - ikke et offentligt - anliggende i Danmark.

Hvorfor siger Odense Kommune ikke fra over for integrationsrådets helt åbenlyse islamiske agenda? Gør man klogt i at støtte et sådant særråd, eller skal man i stedet stille håndfaste krav om større vilje til integration fra indvandrerne selv? Skal der overhovedet være et integrationsråd og en integrationsfest? Er der noget at fejre?

Det er givetvis en velmenende rådmand, som hilser dette initiativ fra integrationsrådet velkomment. Spørgsmålet er blot, om han og Odense Kommune har reflekteret over, at man bruger de odenseanske skatteborgeres penge til et reklamefremstød/promovering af islam.

Er man bevidst om, at dette kunne være endnu en indrømmelse i forhold til en særstatus for én bestemt minoritetsgruppe og endnu en salamiskive i islamiseringen af det offentlige rum på samfundets regning?

Måske overvejer mange  odenseanere med god grund, om ikke Odense Kommune er gået alt for vidt med denne islamiske fest, og at man er til grin for sine egne penge?

Man er så opsatte på at gøre det gode, nemlig at sikre en vellykket integration, at man kammer over og kommer til at fremstå pinlig ignorant ved kun at tilgodese én bestemt minoritetsgruppe.

Er Odense Kommune i dette anliggende i virkeligheden spændt for den islamiske vogn uden selv at være bevidste herom?

Det er under al kritik og forstemmende at være vidne til, at andre minoritetsgrupper end muslimer nedprioriteres.

Odense Kommune skylder i den grad sine borgere en forklaring på, hvorfor det er offentlige midler, som skal finansiere en islamisk fest.

Lad dog i stedet Odenses borgere få en folkefest uden religiøse overtoner. Det vil der helt indlysende være langt større opbakning til.

rachel adelberg johansen

sygeplejerske, Uraniavænget 19, Odense NV

Forskelsbehandling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce