Flere ressourcer er ikke nok

Tina Bue

Flere ressourcer er ikke nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når Erik Bonnerup, der er formand for det visionsudvalg, der designede politireformen, er skeptisk i forhold til politireformen og de tiltag, der nu er sat i gang er det ikke godt nok - han burde efter min bedste overbevisning være stærkt bekymret.

Derfor finder jeg også, at det er langt mere "rene ord for pengene", når Kurt Klaudi Klausen siger, at der er tale om "politisk panik". "Politikerne er i panik. Nu putter de en masse flere penge i et område, der konstant får tilført massive midler, hver gang der er et problem. Politikerne har ikke indset, at selvom de tilfører penge til systemet, løser de ikke nødvendigvis problemet", siger han.

I forlængelse af det kunne man sige, at det, man fra politisk side gør, igen er et forsøg på at møde politiet der, hvor de er, men man glemmer fuldstændig at tænke på, at netop der, hvor de er, er ikke et godt sted at være. Vi er derfor nødt til at møde dem der, hvor de er på vej hen.

Sagt på en anden måde kan man konstatere, at man fra Christiansborgs side endnu engang forsøger at løse nutidens problemstillinger med fortidens løsningsmodeller - og det er simpelthen bare ikke godt nok.

Så selvom det altid er dejligt med flere hænder/flere penge, tænker jeg nu alligevel, at det politiske ansvar ikke slutter med denne bevilling. Man er simpelthen nødt til at tage det ledelsesmæssige ansvar på sig og forlange, at man fra bund til top i dansk politi vil se ledelse, at man vil have præsenteret nye modeller, nye metoder til, hvordan dette kan komme til at virke.

Man vil se ledere, der tager trøjen på og hjælper deres folk i mål i stedet for bare at stille op i et kor og råbe, "vi har ikke ressourcer nok".

Al den energi, der i dag er bundet op i frustration over dårlig ledelse skal frigøres. Den energi, der ligger gemt her, kan slet ikke måles med de 300 mand, man nu vil ansætte ekstra - den vil nemlig langt overstige dette mål.

Jeg tror på, at dette vil kunne lykkedes, hvis blot man fra politisk hold tør tage ansvar for at forlange det sat i gang. Jeg tror på, det kan lykkedes, hvis blot man tør kigge på nutidens problemer i et fremtidigt perspektiv.

Så mit forslag skal være, at man ledelsesmæssigt skal tage fat med det samme. Glem alt om politikerne på Christiansborg og påtag jer det ansvar I har - ikke mindst for jeres medarbejdere.

Sæt arbejdet i gang. Inddrag jeres medarbejdere, I har så mange gode folk, der gennem de sidste par år bare slet ikke er blevet brugt til udvikling, at det er en skam at kigge på. Så det er med at starte der.

Alle medarbejdere får mulighed for at give udtryk for, hvad der virker i dag, og hvad de i særlig grad tænker, at der er mistet fra det gamle system, og som derfor bør genindføres i det nye. Altså hvad har vi mistet, og hvad har vi, som vi gerne vil have med os ind i fremtiden. Derfra går arbejdet så videre til at have fokus på, hvad og hvordan politiet skal fungere i fremtiden.

Hvis vi kunne drømme hel frit, hvad skulle der så ske, hvad kunne vi så tænke os... en proces, hvor vi kommer vidt omkring, men hvor der helt sikkert også dukker muligheder op, vi ikke havde været opmærksomme på før.

Tredje step er at sætte fokus på, hvad vi så kan indenfor de rammer, vi kender og med de ressourcer, vi har, hvordan kunne vi så forestille os, at vi kunne arbejde i fremtiden.

Sidste step er den forpligtende del, hvad vil jeg personligt tage på mig, hvad vil jeg personligt agere i forhold til allerede fra i morgen. Hvad skal mit personlige bidrag være for at få dette på ret køl igen

Den største forhindring i dette arbejde er og vil nok blive ledelsen indenfor politiet - ikke bare topledelsen, ikke bare dem i København, men også dem ude i kredsene, også dem i de enkelte afdelinger.

Jeg siger ikke, at alle er dårlige ledere, og at de derfor har hele ansvaret, men jeg kunne være bange for, at nogen er det. Derfor er det her, vi starter.

Vi skal have lederne til at sige o.k., vi prøver, vi går efter det, vi bygger på alle vores gode folk, vi tror ikke bare vi kan selv, vi beder om hjælp hos dem, der ved, hvad der skal til, nemlig den enkelte politimand. Og så vil jeg til gengæld gerne garantere, at op mod 15 pct. ekstra kræfter, 15 pct. mere energi vil blive frigjort.

tina bue

systemisk leder og coach, byrådsmedlem (S), Møllevej 20, Odense S

Flere ressourcer er ikke nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce