FS - Liberal Alliances hoforgan


FS - Liberal Alliances hoforgan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jens Bryderup, Benzons Alle 3, Odense SV
Billede
Synspunkt. 

Det er i nøden, man skal kende sine venner, siger en god, gammel talemåde. Og hvis nogen for alvor er i nød for tiden, så må det da vist være Liberal Alliance og dets stålsatte formand.

Derfor er det en god, medmenneskelig handling, at Fyens Stiftstidendes lederskribent Mogens Kruse mandag 15. januar iler det nødstedte parti til undsætning. Ganske vist er lederskribenten utilfreds med LA's "...elendige udøvelse af det politiske håndværk...", men bortset fra dette hjertesuk erklærer han sig i den ledende artikel fuldt og helt på linje med LA's politiske program.

Nu har det aldrig været nogen hemmelighed, at Fyens Stiftstidende er en avis af borgerlig observans, men det må trods alt vække undren, at den så åbenlyst forskriver sig til den yderste, liberale højrefløj i dansk politik. Dog, Fyens Stiftstidende må naturligvis mene, hvad den vil, og på en måde tjener det den da til ære, at den i det mindste ikke går og putter med sine yderligtgående synspunkter.

For det er så sandelig yderligtgående synspunkter, der er tale om, og de fremføres i en stærkt manipulerende sprogbrug. Hør blot her: "... skaffedyrene i den private sektor har for længst resigneret og betaler bare til den offentlige sektor og medborgerne på overførselsindkomster." - og: "Det skal være muligt at skabe et samfund, som ikke afstraffer en ekstra arbejdsindsats ved at opkræve over halvdelen af den ekstra indkomst i skat".

Kære Mogens Kruse. Det er ikke kun "skaffedyrene i den private sektor", der betaler skat; det gør alle i Danmark, som har en skattepligtig indkomst, og som ikke er asociale nok til at parkere den i skattely uden for Danmarks grænser. Og ja, pengene går ganske rigtigt til "den offentlige sektor og medborgerne på overførselsindkomst". Hvad ellers? Men hvorfor mon "medborgerne på overførselsindkomster" absolut skal nævnes særskilt? Hjælpen til dem er vel blot en enkelt af den offentlige sektors - mange - helt rimelige aktiviteter, ikke?

At det skulle være en straf at betale skat, har Mogens Kruse desværre fået fuldstændig galt i halsen. Skatten er da hver enkelt skatteborgers bidrag til den fælles husholdning - med alt hvad dette indebærer af uddannelse, infrastruktur, sundhedsvæsen, sociale goder osv.

Men det allermest tankevækkende i Mogens Kruses ledende artikel er imidlertid, at der faktisk slet ikke fremføres argumenter for det synspunkt, at (top-)skatten bør sænkes. Dette er simpelthen en selvfølge for skribenten.

Det nærmeste, han kommer et argument, er den påstand, at "...det [...] ikke [er] retfærdigt, når staten opkræver over halvdelen af den sidst tjente krone." Men hvad der i den sammenhæng er retfærdigt, beror alene på politiske beslutninger i det danske folketing.

Og som det ganske korrekt fremgår af den ledende artikel, så er der for tiden - heldigvis - ikke flertal i den danske befolkning (og dermed heller ikke i Folketinget) for at give (endnu) mere til dem, der i forvejen klarer sig rigtig godt.

Personligt betaler undertegnede med stor glæde - og uden nogen form for resignation - til fællesskabet - også når der skal slippes mere end 50 øre af den sidst tjente krone.

FS - Liberal Alliances hoforgan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce