Et studie værd

Preben Nielsen

Et studie værd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dan Turell lancerede begrebet: "Jeg holder af hverdagen". Det var en fornuftig holdning, for der er flest hverdage, og de skal derfor helst blive gode. Også for de mange tusinde studerende, der snart tager det første skridt på en lang uddannelses- og karrierevej.

Vi ved, at nogle tusinde studerende i år starter på et studie- eller anden uddannelse. Vi ved også, at mange af de, der starter på et studie, fortryder igen. Enten under studiet eller når de er færdige.

Det fører så til et nyt studie eller en helt anden tilværelse end den, man havde forestillet sig.

Det er velfærdstab. Begrebet er lanceret af professor Lars Mathissen for nogle år siden, angående offentlige investeringer, der ikke udnyttes.

Hvis mange flere fik mulighed for en samtale med personer fra den virkelige verden, ville mange flere træffe den rigtige beslutning første gang.

Derfor er Studievalg og Rotary gået sammen i 11 jyske byer fra Horsens til Tønder samt i Svendborg med det formål at skaffe de unge mere viden om hverdagen i jobbet efter studierne.

Simpelthen ved at lade de unge møde erfarne erhvervspersoner, gerne fra mere end en branche - face to face - helt på de unges præmisser.

Rotary har et netværk af ledere med erhvervserfaring fra næsten alle brancher i Danmark. Det er en meget stor kilde af viden og erfaring, som er klar til at blive sat i arbejde.

Og det virker. Evalueringen har vist, at 98 procent af de unge har haft udbytte af samtalerne med erhvervslederne fra Rotary - enten ved at blive bekræftet i et allerede foretaget valg eller, som det er sket i en del tilfælde, at blive klar over, at den studieretning ikke var lig med drømmejobbet bagefter.

Det kan altså betegnes som en succes, som også bekræftes af stort set alle de mange erhvervspersoner, der har stillet sig til rådighed. Erhvervspersonerne, som Rotary formidler, er klar. De ved, hvad det betyder for den fremtidige rekruttering.

Studievalg gør et stort arbejde for at gøre opmærksom på muligheden, så hvad mangler vi?

Der mangler en større indsats fra uddannelsesinstitutionernes ledelser.

Vi forstår alle, at deres fornemste opgave er at få de unge frem til en hæderlig eksamen, men i de unges interesse må man slå et slag for, at alle gode muligheder for viden om den fremtid, der venter på den anden side af studierne, bliver taget i anvendelse.

Også forældrene må have en stor interesse i, at de unge får alle muligheder for det rigtige valg.

Lad os sammen gøre det bedre for den næste årgang.

Et studie værd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce