Discountløn nytter ikke

Anni Pilgård

Discountløn nytter ikke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Under folketingsvalget var der en stor debat omkring regeringen skulle blande sig i overenskomstforhandlinger her i foråret 2008.

Anders Fogh sagde, at det ville han ikke og henviste til, at både organisationerne og arbejdsgiverne var meget nidkære for at politikerne ikke blandede sig.

Der var forskellige holdninger partierne imellem til dette emne, men Anders Fogh stod fast. Ingen indblanding

Vi havde gerne set, at han havde blandet sig, forstået på den måde, at vi finder det helt nødvendigt, at der tilføres flere penge at forhandle om.

Det er rigtigt, at både arbejdsgiver og organisationer værner om den nordiske aftaleret, som er unik.

I andre lande lovgiver de meget på dette område, men vi aftaler os til tingene. Det er begge parter meget tilfredse med. Vi ville jo heller ikke have, at regeringen skulle bestemme hvem, der i det offentlige skulle have tilført midlerne. Det ville vi forhandle om indbyrdes. Vi påtalte bare, at der skulle tilføres flere midler.

Når udgangspunktet er vores lønsum, og den er for lav, så er det jo tiltrængt, at denne pulje forstørres, ellers når vi jo ikke vores langsigtede mål med lige løn for lige arbejde med sammenlignelige grupper i det private med en tilsvarende uddannelse.

Det forholder sig således, at når de i det private tjener 100 kr., tjener vi kun 71 kr. med en tilsvarende uddannelse i det offentlige.

Det giver ingen mening i forhold til den værdi, sygeplejersker udgør for det danske sundhedsvæsen, og det må der rettes op på, hvis vi skal fastholde sygeplejersker i det offentlige sundhedsvæsen.

Nye undersøgelser viser, at hver femte sygeplejerske har overvejet at tage ansættelse i det private, hvilket kan gå hen og være en regulær bombe under det offentlige system.

Når nu Anders Fogh var så fast besluttet på ikke at blande sig i overenskomstforhandlingerne, så forstår jeg ikke, at han gør det allerede få uger efter valget.

Nu har han udråbt os i det offentlige til at være det danske samfunds vandaler, hvis vi får gode lønforhøjelser. Han påstår, at hele det danske samfund nærmest går konkurs, hvis det sker.

Det er da for mig at se i allerhøjeste grad at blande sig, og det troede jeg lige, at han havde sagt, han ikke ville.

Det undrer mig såre, at der var "råd" til at give skattelettelser for 10 milliarder, og det endda med størst gavn til de i forvejen rigeste. Det havde samfundet råd til, men nu skal vi, efter hans mening altså, igen vise samfundssind og være tilbageholdne.

Når politikere siger, vi skal have et sundhedsvæsen i verdensklasse, nytter det ikke at betale en discountløn.

Derfor opfordrer jeg de ansvarlige politikere til at vise samfundssind og medvirke til, at vi får gode lønstigninger ved disse overenskomstforhandlinger, så vi bevarer vore sygeplejersker i det offentlige.

Kun ved et stærkt offentligt sundhedsvæsen med kvalificerede medarbejdere fastholder vi et solidarisk og ligeværdigt sundhedsvæsen, hvor alle har lige og fri adgang til hjælp.

anni pilgård

kredsformand Syddanmark, Dansk Sygeplejeråd

Discountløn nytter ikke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce