Det store puslespil

Mette Valentin

Det store puslespil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den kollektive trafik er et emne, de fleste mener noget om, men som de færreste gider at engagere sig i - et emne som berører rigtigt mange menneskers hverdag og mulighed for at være mobile, men desværre ofte først, når det er for sent - når planerne er udtænkt, uddebatteret og implementeret.

Det er noget, vi kommer i tanke om, når vi står og venter forgæves på den kollektive trafik en blæsende, kold novemberdag med den iskolde hagl nådesløst bombarderende vores sarte vinterhud, der i kulden antager en kulør, der er meget nær den sne, som netop begynder at falde.

Så husker, vi at der vistnok var en avis, hvor der stod noget om, at det var vigtigt at forholde sig til fremtidens regionale trafik, vi husker de reklamer og al den anden information, vi fik - og vi husker endda måske i selverkendelsens lys, at der var noget andet, som man fandt mere interessant og mere vigtigt at bruge tid og kræfter på end fremtidens kollektive trafik.

Fremtidens kollektive trafik skal afvikles af regionerne og kommunerne i et tæt samarbejde med andre centrale interessanter som BaneDanmark m.fl.

Regionerne skal i grove træk stå for den regionale trafik på de store stræk samt de centrale regionale og tværregionale trafikknudepunkters trafik.

Kommunerne skal i grove træk stå for den kommunale/tværkommunale trafik ud fra lokale interesser og behov.

Det er et stort puslespil, der skal gå op, og der er ikke ret mange penge til at løse opgaven, så det er utroligt vigtigt, at vi holder tungen lige i munden og finder frem til i fællesskab at skabe de bedst mulige betingelser for den kollektive trafik inden for de rammer og ressourcer, som der stilles/kan stilles til rådighed fra hhv. regioner og kommuner for at målet kan opnås.

Vigtigst af alt er det dog, at vi borgere, tilhængere og brugere af den kollektive trafik, begynder at forholde os til det arbejde, der allerede er skudt i gang - et arbejde som på helt nye præmisser og vilkår nu skal munde ud i en kollektiv trafik, som lever op til de mål, krav og ønsker, der er sat til den fra hhv. borgerne og politisk hold. 

Uden borgernes holdninger, meninger og besyv inddraget direkte i arbejdet, er jeg bange for, at vi kommer til at stå med en kollektiv trafik i fremtiden, der ganske enkelt ikke fungerer for brugerne, lokalområdet, og regionen.

Regionerne vil utroligt gerne gøre deres for, at det lykkes at løfte opgaven i fælles flok.

I Region Syddanmark har man nedsat et mobilitetsråd, som har den meget fine men svære opgave at komme med forslag, idéer, viden, planer osv., der fører frem til, at planen for fremtidens kollektive trafik i regionen rent faktisk også kommer til at leve op til hensigten.

Her kan det igen ikke understreges for ofte, at det er uhyre vigtigt at få de lokale tilkendegivelser, holdninger og idéer med ind i arbejdet.

Region Syddanmark har netop udsendt høringsmateriale; læs det og kast dig ind i debatten lokalt og regionalt der, hvor du bor, hvis du har en mening, holdning eller kommentar til fremtidens kollektive trafik, inden du står en blæsende, kold novemberdag... .

mette Valentin

regionsbestyrelsesmedlem i SF, Lervadvej 20, Ullerslev

Det store puslespil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce