Det gode ved at skrive

Leif Olesen

Det gode ved at skrive

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det kan være om tanker, nederlag, skuffelser, men også sejre. Skrevne ord fastfryser tanker og giver os mulighed for at betragte dem. Skrivekunst og kogekunst henter inspiration samme sted. Man skal give sig god tid, udmåle alt i rette forhold, et drys salt her, en linje med dialog der skærper appetitten og bruger levninger som vidnesbyrd om det, der var.

Man skal vide, hvordan man sammensætter en kogt ret og en gryderet færdig og sammensætter forskellige ingredienser, som man vil blande.

Ligeså når man skriver, skal man vide, hvordan man får sætninger og indhold til at knase og sprøde og give indhold en gylden farve. Faktisk skal litteratur, ligesom god mad, enten tilberedes ved en rask opvarmning eller simre i timevis.

Ligeså er litteratur godt læsestof, som man kan blive ved med at læse igen og igen.

Mennesker i dagens Danmark kommunikerer meget i ord (mundtligt). Det skrevne ord bliver sjældnere. At få et personligt brev er ved at være en sjældenhed, telefonen og internettet har taget over. Ved at få det skrevne ord, kan man igen og igen læse et budskab/meddelelse.

Er der noget, man ikke har fået fat på (mundtligt), kan man læse det skrevne. Jeg synes, at skrivekunst i dag har lidt et nederlag. Vi vil så gerne høre og se andre (være tilskuer) uden selv at være aktiv i opdagelser/hændelser.

Mange ved ikke, at de kan skrive sig ud af kriser. Når én som jeg søger næring i det skrevne ord og ligeså i musikken, får jeg lyst til at skrive om oplevelsen. Når man beskæftiger sig med det skrevne ord, kommer det ligesom stille frem. På jagt efter livet i livet, så kommer ordene frem.

Så længe man har sit modtagerapperat i orden og kan tage imod budskaber fra mennesker, litteraturen, fra jord og himmel om storsind og kraft, så er modtagerapparatet i orden.

Man skal ikke lade sig flyde med strømmen, men standse op og gøre sig klart, hvad man forventer af livet.

Livskvalitet afhænger af måden, hvorpå personen ytrer sig og prøver at gøre sig forståelig. Hvis man har fundet sit livsmål, giver det ikke alene harmoni, men også trosstyrke/vished, modstandskraft mod ydre tryk.Modstandskraft mod ydre tryk giver et bedre helbred, hvordan man har det. Hvordan tror vi egentlig, at det skulle være let? Som menneske har man mulighed og evne til at forholde sig til det, der sker.

Sluttelig vil jeg fortælle, hvad det med at skrive har betydet for mig.

Jeg synes selv, at jeg er blevet god til at formulere og udtrykke mig mere præcist. Jeg har lært at sætte de rigtige/nødvendige mål og prøver at fuldføre dem.

Jeg prøver min styrke af, mine kreative evner, og prøver at blive bedre. Ved at skrive, får man/jeg aflastet tanker og får en god tilpashed. Så snart noget er skrevet ned, føler jeg mig lettet i stedet for at skulle holde mine tanker svævende.

Nedskrevne tanker glemmes ikke så let, og spærrer alligevel ikke for andres tanker.

Det er ødelæggende for personligheden at give op. Man skal skrive om noget, man kan forholde sig til - gerne appetitvækkende.

Husk, det er ikke de timer, du arbejder, der tæller, men det arbejde du lægger i de timer. Vinduet til mulighedernes land bliver ikke åbnet af sig selv.

Brug dig selv i alt, hvad du end gør. Det er spændende og udviklende.

God skrivelyst.

Det gode ved at skrive

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce