Det er ringe ...

Jan Krusaa

Det er ringe ...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For ca. syv-otte år siden var min mor og far på "tvunget ophold" på et velrenommeret plejehjem i Odense. De havde en træls sidste tid uden megen opmuntring grundet mangel på ressourcer på plejehjemmet og et overbelastet personale, men vi blev skam selv opfordret til at gøre rent, så i det mindste fik vi da lidt ud af det.

Det var ringe!

Så skulle min kone for nylig på hospitalet for at få fjernet en uskyldig fedtknude, og man må som besøgende opleve et såkaldt universitetshospitals lyksaligheder. Indbydende, varme korridorer i interessante farver og stuer med klinisk hygge, hvor lumske streptokokker lurer under et pænt udvalg af forsmåede "nullermænd" - velkommen til fremtiden.

Man kunne næsten ønske sig, at robotterne snart måtte tage over.

Men jeg har skam ellers fået fortalt af min genbo, at alle eksperterne og "nullermændene" er samlet der fra alle de nedlagte sygehuse, for at det hele skal blive meget bedre. For han har også, som undertegnede, fået at vide: "Stort er godt".

Jeg bebrejder ikke det almindelige personale noget, for de har uhørt stressende arbejdsbetingelser - og trods det blev min kone alligevel godt behandlet - fik lidt streptokokker... skidt med det, men hvorfor hele personalet ikke for længst er sivet over til privathospitalerne, hvor flotte, solbrune læger med kærlig omsorg, højere løn og hyggelige arbejdsbetingelser og enestuer med fladskærme er helt naturlige ting, er for mig en gåde.

Hvor er det ringe!

Så skal man også være vidne til en gang amatøragtige, latterlige personager, som, skulle jeg mene, var ansat til at effektivisere busdriften ude på landet, da alle jo ønsker mindre CO2-udslip og dermed mere offentlig transport, så vi kan møde flere isbjørne end pelikaner i Munkemose - lige modsat bliver slutresultatet: Alle vasker hænder og håber, at tiden læger alle sår, og folk vil glemme, at de røde rutebiler kørte til tiden...

Det er for ringe.

Nu er der så krise i det danske samfund efter en umådeholden forbrugerfest - uha, uha en farlig situation her op til jul, og vi skal nu til at leve på en måde, som jeg næsten ikke tør tænke på, men som min bankrådgiver ellers altid har postuleret: "Fornuftigt". Hvem er det nu, som har tænkt flyvske tanker under fremmede himmelstrøg, så man skulle tro, at de tidligere har jublet: "Hele verden er et Hjallerup Marked", og ved gud også samtidigt har lånt enorme summer ud til boligspekulanter, selv efter at kurven var knækket. Nåh nej, det var jo nok ikke min bank, men alle de andres.

Hvor lang tid siden er det, at en bank havde en solid forretning på forskellen mellem ind- og udlån?

Det er ringe.

Når et samfund så rigt på velfærd og menneskelige ressourcer, at man næsten ikke fatter det, har så alvorlige problemer med de mest almindelige selvfølgeligheder så som politi, omsorg, busdrift, sundhed osv.

Så jeg vil da gerne spørge: "Hvor pokker bliver pengene af?" Men der findes da stadigvæk, og gudskelov for det, "verdens lykkeligste individer" på gågaden, som med blink i øjet og sang på læben - eller som har fået det hvide snit, svarer intervieweren, at de gerne vil betale mere i skat, for så kan vi ved samme lejlighed stoppe den globale opvarmning præcis her i Danmark, og ellers holde kæft med, at vikingerne dyrkede korn på Grønland.

"Tiderne bliver værre, siger de gamle. Tiderne er som altid, de gamle bliver værre".

jan krusaa

Henrik Hertz Vej 40, Odense M, er iværksætter

Det er ringe ...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce