De udskældte offentlige


De udskældte offentlige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sædvanligvis er der ikke megen idé i at fortælle om de "gode gamle dage", der på flere punkter ikke var så gode endda. Alligevel må man med en undren og også med en vis frygt se på en ændring, der lige så langsomt er på vej i vores samfund.

Det er i dag ikke spor respekteret at være offentligt ansat, tværtimod. Det er blevet stadig mere udbredt, at ikke-private overdænges med de værste gloser, bliver overfaldet, får slag, spark eller spytteri på sig. De er for voldsudøverne åbenbart ikke mennesker, der er på arbejde, men en ikke-levende del af "systemet", som pågældende er kommet i klammeri med. Den sidste tid har især sat tingene på spidsen.

Togførere bliver ikke alene kaldt stærke sager - det kan selvfølgelig let overhøres - men bliver skubbet til og spyttet på, ene og alene fordi de udfører deres job, nemlig at se såkaldt rejsehjemmel.Men hvis man tror, man har lov og ret til at køre gratis - hvad pokker, toget kører jo alligevel! - ja, så skal der ikke komme nogen og fortælle andet.

Socialrådgivere bliver truet m.m. på det voldsomste, fordi de ikke "bare" vil udlevere nogle penge, og når vedkommende nu ingen har og ikke lige kan få dem i banken, så skal den ansatte vel komme med dem?

Mest betænkeligt er det dog, at vi accepterer, at politiets ansatte uden at mukke skal finde sig i de groveste overfald fra demonstranter, fra påvirkede weekend-unge og andre.

Der skal ikke herske tvivl om, at politiets folk aldrig nogen sinde skal indgå i den forråelse, som er så tydelig for øjnene af os. Og naturligvis skal der ikke anvendes mere magt end nødvendigt og endda knap nok det.

Men når man anvender skattekroner på at undersøge, om en betjent - der vitterligt arbejder for ro og orden - har sagt "guldkorn" eller "hvalp" eller noget tredje til dem, der skriger svin, fuck og luder til højre og venstre (og her er de såkaldte "etniske" danskere lige så langt fremme i skoene som andre), skal se passivt på at der tisses op og ned ad politibilerne en fredag aften osv. osv. - ja, så er vi ved at indføre et gadens parlament i stedet for det ordenspoliti, vi vel alle helst så.

Betjent - det er et lavt-rangsjob, regulært "lousy", ligesom fængselsbetjentene og skolelærernes arbejde er det.

Naturligvis skal de svært belastede og de oprørte demonstrerende og de svage grupper behandles ordentligt og ikke tackles som i en bananrepublik.

Men de ansatte må kræve det samme - faktisk svigter vi dem ved ikke at se på, hvor svære arbejdsvilkår de har.

Og fortsætter den tendens, så får vi de dårligste ind på seminarierne, og de absolut ikke-egnede til at søge ind til politi og kriminalforsorg, fordi ingen gider lade sig overfuse frivilligt, og hvorfor skulle de?

En god debat om, hvad vi vil med de heldigvis få, men så ødelæggende grupper, og hvordan vi bedst får et sammenhængende samfund uden brutalitet fra nogen af siderne, hvordan man skal arbejde som offentligt ansat - se det er på tide at få stærkere frem, og gerne nogle gode mål sat op. Så kan vi alle være roligere.

De udskældte offentlige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce