DF er langt ude

Finn Dalgård

DF er langt ude

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvor mon Peter Skaarup (DF) har tilbragt sin egen ungdom? Det må have været et sted langt borte fra almindelige unge og helt uden kontakt med massemedier.

I sit debatindlæg 29/11 om "indvandrerbander" sætter han ord på bandekriminaliteten: Den er i direkte krig med det danske samfunds bærende idéer om "ligestilling, demokrati og retssamfund". Problemet vil stige, når antallet af unge ikke-vestlige indvandrere "fordobles". Forudsigeligt, mener DF, fordi især muslimske unge er træge at integrere i det danske samfund, "fordi værdikløften er for bred i forhold til de vestlige værdinormer om frihed, demokrati og ligestilling..."

Det er langt ude, når Peter Skaarup og Dansk Folkeparti ikke kan beskrive en helt almindelig adfærd uden at blande etnisk oprindelse og religion ind i det.

Man må spørge, hvor i den muslimske verden, Peter Skaarup mener, indvandrerbanderne henter deres idealer? Det er nok ikke i f.eks. Saudi Arabien, som vi netop i disse dage kritiserer hårdt for grotesk strenge straffe til dem, der slingrer lidt på den smalle, moralske sti.

Nej, der er intet muslimsk ved de kriminelle banders adfærd, og mon jeg gætter helt forkert, når jeg tror, at bandemedlemmerne er blandt de sjældne gæster i moskeerne?

Bandekriminaliteten er det stik modsatte: et slående eksempel på, hvor godt integrerede disse unge allerede er i den vestlige kultur. Deres idealer er ganske almindelige, småborgerlige macho-idealer, som vi har kunnet se i mindst halvdelen af alle film gennem mange årtier.

Har Peter Skaarup aldrig set West Side Story? Eller Godfather? Eller hvad med "Too Fast - Too Furious"? Film efter film, som alle indeholder knive og skydevåben og hurtige biler som instrumenter i unge mænds rivalisering om rigdom, magt og ære på samfundets bund - finansieret af lyssky aktiviteter.

Bandekriminalitet eksisterer garanteret også i mange muslimske lande, men den er rendyrket i den vestlige kulturs storbyer, hvor netop friheden giver mulighed for, at drenge og unge mænd kan udfolde sig i flok. Især fra Sydamerika har vi på det seneste set de mest hårrejsende eksempler.

Men de kan såmænd også opstå i fynske småbyer, når en tilpas mængde mindre bemidlede unge med rigtig god tid selv må finde på, hvad de skal foretage sig - især efter mørkets frembrud, hvor en tunet knallert så må gøre det ud for en lavtflyvende, sort BMW.

Det er kun udvendige detaljer, der skiller den ene slags bande fra den anden, når de unge skal demonstrere en fælles identitet, hvad enten det er som rockere eller nydanskere - og religiøsitet er nok langt nede på listen i den forbindelse.

Moralen og især kønsrollerne er påfaldende ens uanset bandemedlemmernes etniske tilhørsforhold.

I sin iver efter at nedgøre de nydanske unge mænd i banderne, beklager Peter Skaarup deres evne til at holde sammen og være solidariske med den gruppe, de tilhører. Men sammenhold og solidaritet er jo nogle af de grundværdier, vi bygger vores samfund på. Og det er netop den indstilling hos de unge mænd, som gør, at de af dem, som i tide formår at vokse ud af ungdomsbanderne, bliver nogle af de mest veltilpassede samfundsborgere med fast arbejde til at sørge for familiens stadigt stigende levestandard. Præcis sådan som det gik nogle af de værste rødder, hvor jeg gik i skole for 30-40 år siden.

Som retsordfører burde Peter Skaarup vide, at kriminalitet er en uundgåelig del af ethvert frit samfund - også det danske, hvor lovovertrædelser florerer i alle samfundslag. Der er altså ikke en modsætning mellem kriminalitet og "danske" værdier. Det er to sider af samme sag, og målet må være en balance, hvor kriminaliteten holdes på et passende lavt niveau, uden at vores frihedsrettigheder sættes over styr med et overdrevent opbud af politi og andre kontrol-funktioner.

Fordelen ved ungdomsbande-kriminaliteten er, at løsningerne ligger lige for: Sørg for, at drenge har noget fornuftigt at tage sig til - især i de boligområder, hvor de bor tæt, og ressourcerne er små. 

Det er langt sværere at dæmme op for de bedst uddannede forbrydere, som færdes i ghettoer, hvor husene ligger meget mere spredt end i indvandrerkvartererne. Det sker med jævne mellemrum, at også de bliver afsløret - f.eks. som bolighajer, selskabstømmere og udnyttere af filippinske piger.

Men underligt nok er det ikke noget, som Dansk Folkeparti har lyst til at reagere på. Derfor vil partiet heldigvis dø af sig selv, efterhånden som det bliver stadig sværere at puste religiøsitet og etnisk oprindelse op til at udgøre alvorlige trusler for "danske" værdier.

DF er langt ude

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce