Boligministeriet retur, tak


Boligministeriet retur, tak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boligministeriet blev nedlagt i 2001 af den første VK-regering, og ministeriets opgaver blev fordelt til bl.a. Socialministeriet, Erhvervsministeriet og Integrationsministeriet. Uanset hvad begrundelsen var for at nedlægge Boligministeriet, så er boligen som samtaleemne jo ikke ligefrem fortrængt.

Boligen er vedvarende et varmt samtaleemne. Boligen som opsparing er en klar topscorer, men der er også boligrelaterede problemer, der rækker ud over et øjebliks økonomiske velstand.

Et par eksempler. Vi kommer f.eks. ikke i nærheden af at begrænse vores afhængighed af energiimport fra udlandet uden energibesparelser og energieffektivisering af alle bygninger.

Unge mennesker har fået umådelig svært ved at købe en ejerbolig, fordi priserne på en bolig er accelereret hurtigere end indkomsterne. Københavns Kommune er gået sine egne veje og forsøger at afhjælpe problemet med et projekt, der skal skaffe 5000 nye "billige boliger".

Det er blevet dyrt at vedligeholde støttet byggeri og offentlige ejendomme. Kommunerne beklager sig jævnligt over, at de er nødt til at udskyde vedligeholdelsesopgaver på grund af høje priser på byggematerialer og mangel på håndværkere.

Flugten fra problemramte boligområder, ghettoisering, kvarterløft og nedrivning af tomme almene boliger fylder også ganske meget i mediebilledet. Det kan i dag være ganske svært at se, hvem der entydigt har ansvaret for at gøre noget ved de problemer.

De mange sager om skimmelsvamp og dårligt indeklima i nye boliger tyder på, at det er på tide med en ny kvalitetssikringsreform i boligsektoren.

Husvilde er der helle ikke blevet færre af. Husvilde kan have andre problemer, end blot det at finde en bolig, men det siger noget om problemets omfang, at de husvilde er begyndt at udgive deres eget månedsblad: Hus Forbi.

I foråret vil debatten komme til at dreje sig om nye finansieringsregler på boligområdet. Begreber som "lånegrænser" og "særligt dækkede obligationer" vil komme til at præge overskrifterne i de kommende måneder.

En konsekvens af, at By- og Boligministeriet er nedlagt, er, at det forekommer som om, at både de her nævnte problemer og alle andre boligrelaterede problemer kan sejle deres egen sø. Beslutningen om at nedlægge By- og Boligministeriet efterlader et indtryk af, at problemerne er ligegyldige.

Der er stadig masser af boligrelaterede problemer, og også vanskelighederne med at se, hvem der helt præcist har ansvaret for at løse dem, er i sig selv begrundelse nok for at ønske Boligministeriet tilbage, som et selvstændigt ministerium.

Aage Kromann, Vestre Stationsvej 15 C, Odense C.

Boligministeriet retur, tak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce