Bekvemmelige flygtninge?


Bekvemmelige flygtninge?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den aktuelle situation demonstrerer, at en meget stor del af de palæstinensere fra Libanon, der har politisk asyl her i landet, er "bekvemmelighedsflygtninge" i mindst tredobbelt forstand. For at opnå politisk asyl skal man være personligt forfulgt. Søger man asyl på grund af et fattigt, dårligt fungerende hjemland, er man bekvemmelighedsflygtning, fordi man af modvilje overfor den opgave at forbedre forholdene i hjemlandet, uansvarligt og asocialt søger udenlands.

Mange af de herboende palæstinensere fra Libanon rejste ulovligt til landet, søgte asyl og fik afslag fra flygtningenævnet, hvorefter de med støtte fra naive danskere formåede et politisk flertal til alligevel at give dem permanent ophold gennem en (ulovlig) særlov. De naive, politiske aktivister var sikkert ikke klar over, at de derved kom til at deltage i en bevidst "genbosættelses-aktion" arrangeret af PLO, som på denne måde ønskede at slippe af med en stor gruppe angiveligt asociale og kriminelle elementer, som ifølge PLO's opfattelse ikke var ønskede i en kommende palæstinensisk stat.

Det er tidligere dokumenteret, at mange af de 460, der fik asyl gennem "palæstinenserloven", fejrede deres nye status med et besøg i hjemlandet. Nogle var endda hjemme for at blive gift, mens deres "asylsag" blev behandlet. De var altså "bekvemmelighedsflygtninge", en kendsgerning, som blev fastslået af flygtningenævnet (et domstolslignende organ), der nægtede dem asyl. Det var "bekvemmeligt" for PLO at slippe af med en befolkningsgruppe, som man hævdede end "ikke kunne integreres" (!) i Libanon.

Udstyret med permanent dansk opholdstilladelse, pas og dansk socialhjælp (idet under 20 % af kvinderne og kun godt 30 % af mændene har arbejde) kunne man - som det netop er blevet demonstreret - mere eller mindre permanent bosætte sig hos familien i Libanon. Når Danmark må evakuere 5600 palæstinensere med dansk pas fra Libanon (og forberede evakuering af endnu flere), er der selvsagt ikke blot tale om folk, der er hjemme på ferie, men om den praksis, at mange "herboende" asylanter simpelthen bor i Libanon i lange perioder.

Derved demonstrerer de ufrivilligt rigtigheden af det forslag, som ofte diskuteres: at det er bedre - og billigere - at hjælpe folk i nærområdet. Når det er billigere, skyldes det, at det danske prisniveau er meget højere end i fattige lande. Det udnytter en stor del af disse flygtninge meget bekvemt, idet de modtager sociale ydelser svarende til det høje danske prisniveau, men i lange perioder lever hos deres familier i Libanon, hvor kost og andre livsfornødenheder er meget billigere. Det er jo særdeles "bekvemt" - men er det ikke også asocialt og usolidarisk? Var det ikke mere rimeligt at hjælpe nogle flere end at lade nogle "heldige" profitere af forskellene i prisniveau?

Kan det mon undre nogen, at disse bekvemmeligt anlagte mennesker fremsatte voldsomme klager og var stærkt utilfredse med den kostbare, offentligt finansierede, danske evakueringsindsats?

Carsten Ringsmose, Sletterødvej 26, Sletterød, Harndrup.

Bekvemmelige flygtninge?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce