Bandekriminalitet. Unge skal hjælpes uden om banderne


Bandekriminalitet. Unge skal hjælpes uden om banderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Trine Bramsen - MF, Socialdemokratiet, retsordfører - og Peter Rahbæk Juel - borgmester, Socialdemokratiet, Odense Kommune
FT_Trine_Bramsen
Synspunkt. 

Rockere og bander stod bag 54 skudepisoder i 2016.

Det er fuldstændig uacceptabelt, og det skal vi sætte alt ind på at få stoppet. For ingen kan være tjent med, at helt almindelige mennesker skal opleve, at der skydes i gaderne.

Derfor skal vi give rockerne og banderne kamp til stregen, når de forsøger at tage kontrollen over hele boligområder, og når de chikanerer og skaber utryghed blandt andre mennesker.

Netop derfor har det længe været vores ønske at styrke politiets redskaber over for især dén gruppe af dybt kriminelle. Det er lykkes med bandepakken, som er en solid aftale, der med 35 nye tiltag effektivt skal bekæmpe rocker- og bandekriminalitet. Med bandepakken får vores myndigheder dermed langt bedre redskaber til at tage kampen op og effektivt sætte ind over for rocker- og bandemiljøer. 

Det er et særdeles godt skridt i den rigtige retning, og med bandepakken er der lagt en hård linje, hvor der bliver lagt maksimalt pres på rocker og bander.

Vi skal have lukket deres klubhuse, og så skal vi ramme dem på pengepungen. Det gør vi ved at slå hårdt ned på skattefusk og socialt bedrageri.

Herudover skal vi have stoppet afpresning af butikker, vold mod hjemløse, skyderier og hensynsløs narkohandel. Det kræver en fælles indsats, hvor vi står sammen mod banderne.

Stat, politi, kommune og borgere - alle skal vi stå sammen mod bandernes kriminelle uvæsen.

Men samtidig skal vi også sørge for at stå sammen med de unge, der er i fare for at blive optaget i banderne. Derfor skal vi fortsætte og prioritere vores forebyggende arbejde. Vi tror nemlig på en retspolitik, der bygger på tre stærke grundpiller i form af forebyggelse, sanktioner og resocialisering. 

Bandepakken har i høj grad fokus på sanktionerne, men mangler i dén grad forebyggelsesdelen og resocialiseringsdelen. Det rammer skævt, for vi skal ikke bare gøre livet mere surt for bandemedlemmer.

Vi skal også gøre det mere attraktivt at komme ud af bandemiljøet, og så skal vi have sat prop i, så færre unge ender i rocker- og bandekriminalitet.

Det skal vi beskæftige os indgående med den kommende tid både på Christiansborg og kommunalt.

Her findes ingen hurtige snuptagsløsninger - det bliver et langt sejt træk. Det er dog afgørende, at vi prioriterer det forbyggende arbejde, for det er netop dét, der kan være med til at forhindre de unge i at søge banderne.

Og kun på den måde får vi stoppet tilgangen til fødekæden og sikret os, at der ikke bare bliver ved med at komme nye til

 

 

 

Bandekriminalitet. Unge skal hjælpes uden om banderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce