At tro på nogen eller noget

Leif Olesen

At tro på nogen eller noget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyens Stiftstidende har kørt en artikelserie om det at tro. Her er nok tænkt på det mere kirkelige og troen på Gud. Det er udmærket, at det bliver belyst, men troen på anden måde kan også gøre noget ved én.

For de fleste vil gerne have noget at tro på og have stærke overbevisninger om det at tro. Ellers er vi som blade, der blæser for vinden.

Vi arbejder, får børn, men har vi nu udrettet det, vi ville, når livet er til ende?

Livet går ikke altid, som vi havde tænkt os. Mange har på en eller anden måde lidt nederlag af forskellige grunde. Det kan være skilsmisse, dødsfald, mistet familie eller venner. Men på trods af dette, må man ikke miste troen.

Det kan være svært for mange - har ikke overskud til dette.

Det kan være, man holder sig i gang og beskæftiger sig med noget, der interesserer. Så længe, man er mobil og helbredet er i orden og tankevirksomheden virker, skulle der ikke være nogen problemer. Har man en stærk tro, er det medvirkende til at klare de problemer, der måtte opstå.

For mange er det svært at komme igennem kriser. Mange bukker simpelthen under, - har det svært med at komme videre, og de har ikke kræfter og psyke til det. I denne situation er det af betydning at have en (stærk) tro. Et fredfyldt menneske søger efter en lykkelig fremtid med tro/eller uden tro.

Et lykkeligt menneske søger efter at kunne klare de små/store opgaver, der måtte komme og prøver at undgå en overfladisk trang til rigdom og berømmelse.

Når man er kommet op i årene, gør man sig nogen tanker, om det er det liv, man har levet, og hvordan resten af livet vil blive.

Man siger, at tro kan flytte bjerge, og det er rigtig i den forstand, at tro er ikke noget, man kan undvære - hverken på den ene eller anden måde.

Når jeg en gang imellem går i kirke, føler jeg det som om, jeg bliver opløftet på en eller anden måde - hvorfor ved jeg egentlig ikke. Men jeg blev klar over, at det at have en tro har en betydning.

Også det med at tro på hinanden er af vigtig betydning den dag i dag - og selvfølgelig også før. Det med at tro på et andet menneske har stor betydning, men vi kan desværre ikke altid gøre dette.

Mange gange bliver vi skuffede, havde en aftale som ikke blev holdt, og så mister man uværdigt troen på dagen i dag og dagen i morgen.

Der skal en stærk tro til at klare sig i hverdagen, og det er ikke alle, der har denne stærke tro.

Jeg har set mange stærke film. Det var dengang, der var helaftensfilm, som hovedsagelig var fra bibelen. Alle disse film gjorde et stærkt indtryk på mig og tænkte på, hvad jeg kunne bruge i hverdagen.

Når man er langt nede, er det godt at have en tro. Nogen beder en bøn, andre kniber en tåre og siger til sig selv, at det nok skal gå. Men begge dele er medvirkende til at bevare (den stærke) tro.

Mange siger, at når man har en stærk tro, kan man "gå på vandet". Det betyder vel i overført betydning, at man kan klare mange ting, som man ellers ikke kunne.

De fleste danskere i dag er medlem af folkekirken, men det er begrænset hvor mange, der kommer i kirke. Faktisk kun ved højtider og særlige begivenheder såsom bryllup, barnedåb og begravelse.

Men på det seneste er der mange, der går i kirke, fordi de mangler noget at tro på og mener, at der er noget mellem himmel og jord.

Mange i dag er begyndt at tænke på livet og døden. Der er mange, der har gjort sig bevidst om, hvordan deres begravelse/bisættelse skal foregå. De har lavet sig et testamente på, hvordan de skal væk herfra.

Har man en stærk tro, hjælper det meget på dem, der skal dø. Ung som gammel. Og have en klarhed om det at skulle dø.

leif olesen

Slørhatten 10 N, Odense SØ

At tro på nogen eller noget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce