Avisens journalist Finn Eriksen fylder 50 år. Han aner ikke, hvor tiden er blevet af, men heldigvis mener han, at han er endt i en by, som han aldrig ser sig forlade igen.

50 år. Og hvor er de gået vanvittig hurtigt. Sådan lyder det fra avisens egen Finn Eriksen, der fylder rundt den 18. april.

Hvor det halve århundrede er blevet af, vender vi tilbage til, men hvorom alting er, så er fødselaren ifølge eget udsagn landet på rette hylde i den helt rette by, som han fra barnsben har drømt om at bo i.

Tydeligt husker han stadig bilturene hjem fra Langeland, hvor hans forældre er fra, mod barnsbyen Tommerup, hvor han er vokset op.

Finn Eriksen 50 år

Født i 1967 i Silkeborg, men opvokset i Tommerup på Nordfyn.Bor i Vestre Bydel i Svendborg og har en datter på seks år, som bor i Assens.

Butiksuddannet og har arbejdet i supermarkeder i 10 år, inden han uddannede sig til journalist på Syddansk Universitet.

Har siden arbejdet på Fyens Stiftstidende, Holbæk Amts Venstreblad og fra 2010 siddet på Fyns Amts Avis' Svendborg-redaktion.

Er desuden en ivrig golfspiller i Svendborg Golfklub.

- Min far talte altid godt om Svendborg. Jeg mener, at han dengang i 70'erne kaldte byen for et mini-Danmark, fordi det lokale valgresultatet stemte ret godt overens med landsresultatet, siger Finn Eriksen og påpeger:

- Hver gang vi havde været på tur til Langeland og kørte hjem over Svendborgsundbroen med udsigt til Christiansmøllen, der lyste, sagde jeg til mine forældre, at dér vil jeg gerne bo. Det lyder måske sukkersødt, men det er sgu sandt, slår han fast med et smil på sin egen ironisk distancerede facon.

Ville til Svendborg

Og bo i Svendborg kom han til. Men først i 2010, da der blev slået en stilling op på avisens Svendborg-redaktion.

- På det tidspunkt arbejdede jeg på Fyens Stiftstidende i Assens, og jeg søgte så bevidst mod Svendborg, fordi jeg gerne ville bo her, fortæller Finn Eriksen, der ikke forudser, at han nogensinde kommer til at fortryde den beslutning eller flytte fra Svendborg igen, for den sags skyld.

- Jeg synes, det forrygende at bo her. Det er en fantastisk by, der har alt i miniformat. Det kan godt være, at jeg ikke bruger alle mulighederne så meget, men modsat Assens for eksempel, så "dør" byen ikke om vinteren, siger Finn Eriksen.

I stedet for udnytte de kulturelle tilbud i byen bruger han tiden, når han ikke arbejder, på golfbanen eller på at sætte sit hus i Vestre Bydel i stand. Sidstnævnte giver en enorm tilfredsstillelse, fortæller fødselaren, der stadig føler sig som en på 30.

- Jeg har lige lavet børneværelse til min datter, og jeg går stadig ind på det hver aften, tænder lyset og nyder for en stund, hvad jeg har lavet, siger han med alvorlig mine, som, nu og oftest, split vender til et varmt smil.

Blød mand, benhård journalist

Han er blød indeni, Finn Eriksen. Det indrømmer han gerne. Men når han bedriver journalistik, er han benhård og ikke bange for gøre sig upopulær, for som han siger:

- Vi kan ikke være venner med alle, hvis vi skal passe vores arbejde.

Til gengæld mener han, at Svendborg er en perfekt by til at gøre netop dét i. Indbyggerne kerer sig om byens ve og vel, og ifølge Finn Eriksen er her en lokalpatriotisme, som han ikke oplevet mage i andre byer.

- Se bare på havnebyggeriet. Det har fået enorm opmærksomhed, fordi rigtig mange folk har en mening om det. Det betyder netop, at det, vi skriver, er noget, der bliver talt om i byen. Det, synes jeg, er fedt. For det er både en stor ære at skrive til potentielt flere tusinde mennesker og samtidig et enormt ansvar, fordi det, vi skriver, kan have konsekvenser, siger Finn Eriksen.

  • Af: