Ny skolechef frygter ikke sparekniven

Man kan godt lave gode skoler og spare penge på samme tid, mener Svendborg Kommunes nye skolechef, Nanna Lohman.Foto: Michael Nørgaard

Ny skolechef frygter ikke sparekniven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nanna Lohman er nyansat skolechef i Svendborg Kommune, og hun er overbevist om, at der godt kan skabes en god skole. Også selv om en sparerunde venter lige om hjørnet.

Den kom ikke som en tyv om natten, sparerunden. I hvert fald ikke for Nanna Lohman.

Hun trådte til som skolechef 1. marts, og allerede da hun søgte stillingen, vidste hun, at sparekniven skal svinges i Svendborg Kommune - og at også skoleområdet må holde for.

Ifølge forvaltningens sparekatalog skal skolerne hugge 5,4 millioner kroner af omkostningerne allerede næste år - et beløb, som stiger til 10,5 millioner kroner i 2020.

- Det er jeg ikke skræmt af. De er lidt trenden i den offentlige sektor, at vi skal gøre ting på andre måder og for færre penge, siger hun.

Dermed ikke sagt, at det ikke vil kunne mærkes.

- Det kommer til at gøre ondt. Men der er stadig økonomi, vilje og engagement til at drive en god skole, siger Nanna Lohman.

Blå bog
Nanna Lohman er 41 år.

Uddannet lærer ved Odense Seminarium.

Har blandt andet været lærer og konstitueret afdelingsleder på Hunderupskolen, souschef på Højmeskolen og senest skoleleder på Holluf Pile Skole.

Har sideløbende taget en masteruddannelse i offentlig ledelse og en diplomuddannelse i ledelse.

Er født i Odense, hvor hun stadig bor.

Er gift, og parret har en datter på 20, en søn på 15 og en datter på 11 år. (finn)
Nanna Lohman.Foto: Michael Nørgaard
Nanna Lohman.Foto: Michael Nørgaard

Unikt engagement

Nanna Lohman er uddannet fra Odense Seminarium og har siden haft lederjobs på forskellige skoler i den fynske hovedstad.

Og når det kommer til engagementet, mener hun faktisk, at Svendborg adskiller sig.

- Her synes man, at skoleområdet er vigtigt. Det gør man sikker også i andre kommuner, men jeg synes Svendborg alligevel er unik. Når jeg taler med politikerne, kan jeg mærke det. Når jeg taler med skolerne, kan jeg mærke det: Skolerne og hele børneområdet er vigtige - den holdning gennemsyrer det hele, siger hun.

Nanna Lohman.Foto: Michael Nørgaard
Nanna Lohman.Foto: Michael Nørgaard

Fælles retning

Så fundamentet er på plads, og Nanna Lohmans er fast i mælet, når det kommer til hendes egen opgave.

- I første omgang skal jeg lære skolerne godt at kende. Jeg skal vide, hvad det er for skoler og tilbud, vi har, og så skal lærerne klæde mig godt på ved at fortælle, hvor det gør mindst ondt at optimere, siger hun.

- Og så tror jeg, min vigtigste opgave generelt bliver at være med til at tydeliggøre for politikerne, hvad det er for en hverdag, man har på skolerne, og hvad der kræves for at drive en skole, siger hun.

Og det tjener et formål.

- På den måde undgår vi at rende efter enkeltting, men får i stedet et samlet billede, så vi laver langsigtede løsninger. Så vi får sat en tydelig retning, så ingen er i tvivl om, hvor vi skal hen, siger Nanna Lohman, der nævner projektet, hvor alle skoler har indført seks timers idræt om ugen fra 1. til 6. klasse, som eksempel.

- Forskningen viser, at projektet har givet gode resultater, så det har været en stor succes. Og det viser, at hvis man gør noget sammen, kan man opnå noget helt unikt, siger hun.

Smag for det politiske

Endelig fortæller hun, at hun, da hun havde lederstillinger i Odense, var med i diverse styre- og udviklingsgrupper, og at det gav hende blod på tanden.

- Det gav mig interessen for at rykke tættere på det politiske niveau. Og da jeg brænder sindssygt meget for skoleområdet og virkelig synes, det er vigtigt, vil jeg godt være med til at tale folkeskoleområdet op og give politikerne et nuanceret syn på, hvad det vil sige at lave en god, moderne folkeskole, siger Nanna Lohman.

Ny skolechef frygter ikke sparekniven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce