John Mogensen-kopiband takker for husly: Donerer billetindtægter til Harders

Fra venstre mod højre: Anders Thambo Rasmussen, Brian Arnold, Poul Amaliel, Rasmus Stavnsager Fribo og Anders Føns Haaber. Siden i sommer har de holdt til på Harders, der også er kulissen for dette billede. Foto: Kristoffer Juel

John Mogensen-kopiband takker for husly: Donerer billetindtægter til Harders

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gennem de seneste måneder har John Mogensen-kopibandet Danmarks John holdt til på Harders i Svendborg. Nu siger de tak for husly ved at spille gratis en aften, så billetindtægter i stedet udelukkende går til spillestedet.

Svendborg: Når Danmarks John den 20. december går på scenen på Harders, er det for at sige tak til spillestedet for den hjælp, orkesteret har fået i løbet af det sidste halve år.

- Siden vi samlede orkesteret, har vi nærmest boet på nede på Harders, og det er jo et perfekt sted at samles, siger kapelmester i Danmarks John, Anders Føns Haaber og tilføjer, at spillestedets lokaler har dannet ramme om alt fra øvesessions til møder.

Billetterne til koncerten på Harders er i handlen, men bandet får ikke selv nogle af pengene. De har valgt at spille gratis, så billetindtægterne i stedet går udelukkende til Harders.

- Gennem hele perioden har det været helt okay for Harders, så derfor er det her det mindste, vi kan gøre, siger Anders Føns Haaber.

Danmarks John
Danmarks John blev startet i Odense i 2014 af forsanger Brian Arnold sammen med fire andre.Bandet er et kopiband, der spiller John Mogensens musik - desuden spiller de også musik fra gruppen Four Jacks.

I sommer skiftede Brian Arnold orkesteret ud med den besætning, der er i dag.

Det nye orkester er:
  • Brian Arnold
  • Anders Føns Haaber
  • Poul Amaliel
  • Rasmus Stavnsager Fribo
  • Anders Thambo Rasmussen


Hele orkesteret på nær Brian Arnold bor i Svendborg.

Den 20. december spiller de koncert på Harders i Svendborg som tak for, at de har fået lov at bruge lokalerne i opstartsfasen, da den nye besætning kom til.

Svendborg lå lige til højrebenet

Den samling af orkesteret, Anders Føns Haaber refererer til, var i sommer, da han blev kontaktet af Brian Arnold, der i 2014 startede Danmarks John med fire venner fra Odense. Opgaven var at samle et nyt orkester til at videreføre Danmarks John.

- Der synes jeg, det lå lige til højrebenet at samle nogle lokale musikere, som er lige så entusiastiske og passionerede om John Mogensen, som både jeg og Brian (Arnold red.) er, siger Anders Føns Haaber.

At det lige blev Svendborg, gruppen slog sig ned, var på grund af det rige kultur- og musikliv, der ifølge Anders Føns Haaber er i Svendborg. Og så er det her, han hører hjemme, fastslår han.

- Den måde, man kommer hinanden ved i Svendborg, er helt anderledes end de større byer. Man er interesseret i hinanden på en mere familiær måde, og det kan jeg rigtig godt lide, siger Anders Føns Haaber.

Ny teaterkoncert til næste år

Foruden takkekoncerten på Harders før jul, har bandet også andre ting på bedding, fortæller Anders Føns Haaber.

Scenen bliver en lidt anden, og lokalet er lidt større end på Harders, når orkesteret til juni næste år laver en teaterkoncert på Svendborg Teater.

Idéen kom efter nogle af sommerens og efterårets koncerter, hvor forsanger Brian Arnold begyndte at fortælle historier og anekdoter om John Mogensen.

- Vi andre blev forbløffede over, hvor meget han egentlig ved om John Mogensen. Han har jo en kæmpe samling af videoklip og avisudklip, og så har han haft mange samtaler med John Mogensens familie, så vi mener, der er en anden ufortalt historie om John Mogensen, som fortjener at blive fortalt i en flot indpakning, siger kapelmesteren.

John Mogensen-kopiband takker for husly: Donerer billetindtægter til Harders

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce