Fyns Amts Avis' chefredaktør stopper

Carsten Olsen elsker journalistik, men er ikke begejstret for de øvrige opgaver, der ligger i jobbet som chefredaktør på Fyns Amts Avis. Så han har takket ja til et job som journalist i Nyborg. Foto: Katrine Becher Damkjær

Fyns Amts Avis' chefredaktør stopper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter to år på posten stopper Carsten Olsen som chefredaktør for Fyns Amts Avis.

Fyns Amts Avis skal på jagt efter en ny chefredaktør.

Medarbejderne blev tirsdag orienteret om, at Carsten Olsen, som overtog posten efter Troels Mylenberg 1. januar 2017, stopper 31. januar.

Det var Svendborg Avis-moderselskabet Jysk Fynske Mediers chefredaktør, Peter Orry, der gav beskeden, og ifølge Carsten Olsen selv er det historien om, at jobbet i spidsen for et mediehus ikke er for alle.

- Jeg er journalist, og min ambition har altid været at lede journalistikken. Men som chefredaktør har man en række andre opgaver, som har med økonomi og budgetter at gøre, og her har jeg ikke de nødvendige kvalifikationer og har heller ikke hjertet med. Og når man godt selv ved det, skal man ikke være chefredaktør, siger Carsten Olsen.

Han oplyser desuden, at han har luftet sine tanker for Peter Orry nogle gange på det seneste.

- Jeg har fortalt, at jeg gerne vil tilbage til journalistikken, og nu har jeg fået tilbudt et job som journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Nyborg. Det har jeg sagt ja til, siger Carsten Olsen.

Som chefredaktør har man en række andre opgaver, som har med økonomi og budgetter at gøre, og her har jeg ikke de nødvendige kvalifikationer og har heller ikke hjertet med. Og når man godt selv ved det, skal man ikke være chefredaktør.
Carsten Olsen, afgående chefredaktør på Fyns Amts Avis.

En rigtig god journalist

Peter Orry bekræfter forløbet og understreger, at han er glad for Carsten Olsens indsats.

- Den har været meget dedikeret, og hans engagement har været helt i top. Carsten har været på Fyns Amts Avis i 28 år og er en vigtig del af husets dna, og journalistisk har han været med til at præge avisen på en positiv måde, siger Peter Orry, der dog bekræfter, at Carsten Olsen ikke er den fødte chefredaktør.

- Han er en rigtig god journalist, men der ligger en række andre opgaver i at være chefredaktør. Der er også en økonomi og et budget og det at have styr på alt det administrative, og det har han ikke været så vild med, siger Jysk Fynske Medier-chefredaktøren, der oplyser, at han har det fint med manøvren.

- Vi har fundet en stilling, hvor han kan udleve, hvad han er bedst til: nemlig aktiv journalistik. Og vi er glade for, at han har taget imod den, siger Peter Orry og føjer til, at det nu handler om at lukke hullet.

- Vi skal på jagt efter en topkvalificeret chefredaktør for det vigtige, sydfynske mediehus, som Fyns Amts Avis er, siger han.

Stolt af resultaterne

Carsten Olsen fortæller desuden, at han egentlig aldrig har haft chefambitioner.

- Jeg har aldrig søgt en chefstilling selv. Det er altid noget, jeg er blevet bedt om, siger Carsten Olsen, der trådte ind i Fyns Amts Avis' ledelse i 2005 og siden har haft forskellige redaktørjob.

De fleste har han været glad for, fordi de har handlet om journalistik og ikke om økonomi, og han er også tilfreds med den journalistiske del af virket som chefredaktør.

For selv om hele mediebranchen er presset af vigende annonceindtægter og faldende oplagstal, vil han alligevel godt være Fyns Amts Avis bekendt.

- Vi laver i dag mere nærværende og mere relevant journalistik end nogensinde, og når jeg kommer rundt, kan jeg høre, at vi betyder meget for folk. Ikke alle holder avisen, men de ved, hvad der står i den. Og det er jeg stolt af, siger Carsten Olsen.

Fyns Amts Avis' chefredaktør stopper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce