Axel Hackmann fylder 90 den 18. marts og går stadig på job hver dag i Bosch Elektro, som han startede i 1959 og som datteren Christa nu driver

Axel Hachmann er sikker på, at det er hans daglige arbejde og ugentlige gymnastik, der holder ham frisk og i gang, når han runder de 90 på lørdag.- Jeg skal herud, for min kone arbejder her jo, siger han.Hans kone Ebba Hachmann er kun 87 år og stadig virksomheden Bosch Elektros bogholder. Selv tager Axel Hachmann sig mest af småting som prismærkning, ærinder og det han kalder konsulentvirksomhed, i firmaet som hans datter Christa har drevet siden 2007.- Jeg er byens ældste bydreng, siger han. Axel Hachman stammer fra Holbæk, hvor han blev udlært auto- og elektromekaniker. Efter nogle år som ansat forskellige steder på Sjælland og i Oslo, reagerede han på en billetmærkeannonce i Berlingeren.- Autoværksted i provinsen stod der i annoncen. Det viste sig at være i Svendborg og vi købte det, for jeg har altid villet være selvstændig. Jeg vil selv bestemme, siger han fast.Det var i 1959, værkstedet lå på Willemoesvej og her byggede de virksomheden op, og i 1978 byggede de nyt værksted på Grønnemosevej. Både datteren Christa og hendes to ældre brødre hjalp til i virksomheden som børn. Men det var Christa, der havde lyst til at overtage virksomheden, mens brødrede havde andre planer.Axel Hachmanns store interesse har altid været gymnastik, og sammen med en række andre ikke helt unge herrer er han med i The Dream Team, der dyrker motionsgymnastik hver mandag aften i den nye SG hal på Ryttervej.- Det er blevet et fantastisk flot sted, siger han.Axel Hachmann var i sin tid med til at etablere SG hallen på Johs. Jørgensensvej og var i bestyrelsen for Svendborg Gymnastikforening, som han i dag er æresmedlem af. Også Christia dyrker gymnastisk og Ebba har gjort det, indtil de flyttede holdet til om formiddagen.- Det duer jo ikke, når man skal på arbejde, siger hun.Axel Hachmannhar rejst meget - før i tiden repararerde firmet også motorer på skiben i handelsflådden og der er rejserne gået til Amerika og mange steder i Europa. Tidligere var det også almindeligt at Bosch inviterede deres værksteder på en årlig rejse og på den konto har Axel og Ebba blandt andet været i Marokko.Familien har tidligere været på skiferie hvert år, men de senere år har det knebet med balancen, så det er slut.- Men det er da kun et par år siden vi tog en tur på langrendski i Kirkebyskoven, siger Axel Hachmann. Der er åbent hus for venner og forretningsforbindelser i virksomheden på Grønnemosevej 8 i Svendborg på lørdag den 18. marts fra 10-13.

Blå Bog Axel Hachmann

Født 18. marts 1927 i HolbækFaderen var garagebestyrer på Frederiksborg Slot og hed Jensen, men hele familien tog den tyske mors navn Hachmann.

Flyttede til Svendborg 1959 og opbyggede virksomheden Bosch Elektro på Willemoesvej.

I 1978 byggede han nyt værksted på Grønnemosevej 8.

I 2007 overtog datteren Christa Hachmann virksomheden.

 

Axel og Ebba Hachmann har desuden to sønner, den ene bor i Melbourne Australien og har egen virksomhed og har desuden boet i Brasilien, begge steder har forældrene ofte besøgt.

Den anden søn bor i Slagelse og har været underviser på teknisk skole.

 
  • MB -

    Af:

    55 år og journalist på Fyns Amts Avis på 25. år. Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i februar 1989. Har beskæftiget mig med lokaljournalistik, samfunds-journalistik, onlinejournalistik, kulturjournalistik og personalia. Mangeårig erfaring som redigerende, tidligere onlineredaktør, navne-redaktør og kulturredaktør. Er for tiden redaktør for Fyns Amts Avis' naturside og featureredaktion og afløser for navne-redaktør og debatredaktør. Bosiddende på Langeland og har talrige bløde punkter, men i særlig grad nogle for natur og miljø, for udkantens vilkår og ikke mindst de mennesker, der bor her.