82-årig formand takker af efter 20 år

Elsa Gam Rasmussen stopper som formand for Damgaardsklubben efter 20 år på posten. Arkivfoto: Jørgen Outzen.

82-årig formand takker af efter 20 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elsa Gam Hansen var en af fem, som i 1990 stiftede foreningen Damgårdsklubben. Det arbejde, hun har lagt i foreningen gennem 28 år - 20 som formand - har gjort tilværelsen lidt sødere for beboerne på det plejecenter, hvor hun engang var frisør. For nylig fyldte hun dog 82 år, og derfor er tiden inde til at takke af som formand, mener hun.

Skårup: Efter 20 år takker Elsa Gam Rasmussen af som formand for Damgårdsklubben. En forening, som i 28 år har lavet arrangementer for at støtte Plejecenter Damgården med blandt andet bus, udflugter, drivhus, klaver og meget mere. Hun er netop fyldt 82 år, og nu er det tid for andre at føre foreningen videre.

- Jeg er meget glad for, at nogen vil føre det videre, så de ældre kan blive ved med at få de oplevelser og den hjælp, siger hun selv med henvisning til den nye bestyrelse, som netop er fundet i foreningen.

Elsa Gam Hansen var blandt de oprindelige fem, som var med til at starte foreningen op i 1990. Siden har den rundet 700 og ligger nu lige under det antal. Nu - 28 år efter foreningens tilblivelse - kan hun se tilbage på arbejdet i foreningen, som hun mener har gjort en stor forskel for de ældre.

- Jeg har været både glad og taknemmelig for at have været med i så lang tid, og jeg synes, jeg har været med til at kunne gavne noget og gøre livet nemmere for de ældre mennesker - som jeg selv er blevet, siger hun.

Selv husker hun ikke præcis, hvordan ideen til en forening opstod, men når man har været med længe, er der også meget at huske på, fortæller hun.

- Jeg kom helt til at tænke på, hvordan jeg kom ind i det med Damgården. Og jeg blev nødt til at spørge nogen. Men jeg havde en moster, som boede derude, og så har jo været frisør for beboerne derhenne sidst i 80'erne. Men først da jeg fandt et krus med årstal på gik det op for mig, at jeg faktisk var der dengang, griner hun.

Elsa Gam Rasmussen
82 år, opvokset i Svendborg.Har boet i Skårup de seneste 54 år.

Gift med Benth Hansen.

Formand i Damgårdsklubben de seneste 20 år.

Var med til at starte foreningen i 1990 sammen med fire andre.

Har ernæret sig som frisør indtil for seks år siden - blandt andet for Plejecenter Damgårdens beboere siden sidst i 80'erne.

Tiden er rigtig

Frisør har hun været hele livet. Og fra Svendborg, hvor hun er opvokset, og hvor hun stod i lære, bragte faget hende til København og tilbage til fødebyen, inden 32 års frisørgerning i Gudme og en tid på Plejecenter Damgården.

De seneste år har den forening, som Elsa Gam Hansen var med til at stifte, da det ikke længere var nok at ordne beboernes hår, været truet af lukning. Pladsen som formand for foreningen har nemlig været svær at besætte, lige som det var svært at besætte bestyrelsesposter for to år siden. Det lykkedes dog for nylig, og Elsa Gam Hansen er lettet over, at støttearrangementerne fortsætter, når hun nu ikke længere kunne være formand.

At blev nødt til at være nu, formandskabet skulle ende, er både fordi arbejdet er blevet større, og fordi alderen gør det sværere at overskue det arbejde. Og nu var det alligevel tid til at vælge en ny bestyrelse for to år mere.

- Jeg synes, det er tid. Det med at skulle se to år frem er meget, når man lige er fyldt 82. Og så synes jeg, at der er blevet meget papirarbejde. Der er meget at se til nu, men det er måske også, fordi jeg er blevet ældre, siger Elsa Gam Hansen.

Hun lover dog stadig at besøge Plejecenter Damgården, for hun kan nok alligevel ikke helt holde sig væk, som hun siger.

82-årig formand takker af efter 20 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce