Hjalte Froholdt fra Svendborg er en af de bedste på sin position som guard i den amerikanske collegeliga i USA. Om ni måneder kan det føre ham til at blive den anden dansker, der vælges i NFL-draften. Foto: Arkansas Athletic Communications

Stortalent fra Svendborg tæt på NFL: Familien hjælper mig igennem mine nedture

Hjalte Froholdt er et år fra at blive færdig på University of Arkansas, hvor han har et stipendium til at spille amerikansk fodbold, og han er snublende nær at blive valgt i den professionelle liga, NFL, som den kun anden dansker i historien.Det fysiske er ikke svært for stortalentet fra Svendborg, men han har skullet lære at acceptere sine fejl - og takker sin familie for at hjælpe ham med det.

Log ind

Bliv abonnent og læs hele historien

Hjalte Froholdt
Hjalte Froholdt er født 20. august 1996 og vokset op i Svendborg, hvor han har gået på Ida Holst Skole og Haahrs Skole.Han begyndte at spille amerikansk fodbold i Svendborg Admirals.

I 2012 blev han udvekslingsstudent på en high school i Ohio, hvor han spillede på skolens football-hold. Så godt, at en stribe af de allerstørste amerikanske universiteter fik øje på ham og tilbød ham "scholarship" - et stipendium til at studere samtidig med, at man spiller football i den store amerikanske college-liga.

Han læste HF et år i Danmark, inden han i 2014 tog tilbage til USA og læste et år på en high school i Florida i 2014. I 2015 startede han på University of Arkansas og dets football-hold Arkansas Razorbacks, hvor han spillede "defensive end". De seneste to år har han spillet på den offensive linje, som guard, og efter sommeferien begynder hans sidste år i Arkansas, og blandt sin årgang af seniorspillere har tv-stationen CBS rangeret ham som den 23. bedste.

I april 2019 er der NFL Draft, hvor de 32 hold fra den professionelle liga på skift vælger de bedste spiller fra collegerækkerne. Her kan Hjalte Froholdt blive den kun anden dansker, der bliver valgt. Den første var kickeren Morten Andersen, som spillede i mere end 20 år spillede i ligaen, i fjor blev valgt til de prestigefyldte selskab Hall of Fame, og derefter fik en passage opkaldt efter sig i barndomsbyen Struer.
Rejsen
Vi rejser. Både kort og langt væk. Vi flytter os fra hverdagen. For at se eller gense. Opleve eller opdage. Nogle for at lande i en helt ny et nyt sted. Andre for at vende tilbage til hverdagen klogere, gladere, mere tænksomme eller med nye drømme om at flytte sig eller flytte noget. Om at rejse kortere eller længere væk eller lande i en helt anden hverdag.I serien her kan du møde en lille stribe mennesker, der har rejst.