Programmet for Svendborg Sportsfesival er klar: Yoga, gadekunst og stor parade gennem byen

Tredje udgave af Svendborg Sportsfestival kommer til at handle om andet end sport. Det kan læses ud af programmet, der er klar til offentliggørelse. Foto: Svendborg Sportsfestival.

Programmet for Svendborg Sportsfesival er klar: Yoga, gadekunst og stor parade gennem byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Programmet for Svendborg Sportsfestival er klar til offentliggørelse og rummer i år både idræts- og kulturaktiviteter. Heriblandt kan nævnes en håndboldkamp inde i Borgerforeningen og livemusik på M/S Helge. Alle aktive inviteres desuden til at gå parade gennem byen.

Svendborg: Den hedder godt nok Svendborg Sportsfestival endnu, men begivenheden, der har tre år på bagen, rummer i år andet end sport.

Programmet for festivalen byder således på en bred vifte af aktiviteter, der kommer til at foregå ved SG Huset, på Frederiksø, på SAK og på vandet. Og det tæller alt lige fra yoga, graffitiworkshop, kampsport, skydning og livemusik på M/S Helge.

Et af de mere spektakulære tiltag bliver en streethåndboldkamp inde i Borgerforeningens guldsal og en stor gymnastikopvisning med omkring 500 gymnaster på landsstævnepladsen ude ved siden af SG Huset.

Efter den opvisning inviteres alle - det vil sige både udøvere og tilskuere - til at gå med i en stor parade, der går fra SG Huset gennem byen og til Frederiksø, og hvor byens skatere og parkourfolk går forrest.

Springredskaberne fra gymnastikopvisningen bliver desuden taget med og ender på Torvet, hvor der bliver lavet springkavalkade. Når paraden når til Frederiksø kan man hoppe i havnen fra stortrampolin, sejle en tur, skyde i Rundbuehallerne, spille flydende badminton og snuse til alle de udøvende kreative værksteder på øen.

Fusion mellem sport og kultur

Det er ikke tilfældigt, at programmet for Svendborg Sportsfestivals er udvidet med andet end idrætsaktiviterne. Tidligere har arrangørerne af festivalen - Svendborg Sport & Idræt (SIS) - proklameret, at den fremover også vil favne kulturlivet, der altså er blevet inviteret indenfor, hvilket projektlederne på festivalen Martin Brems og Jesper Bertelsen også forklarer i en pressemeddelelse.

- Det er hele essensen i Sportsfestivalen at skabe samarbejde på tværs. Hvor vidt det udmønter sig i direkte events den 9. juni eller mere langvarige projekter, som skaber et mere nuanceret idræts- og kulturliv på Sydfyn er ikke så afgørende. Samarbejdet bliver bare synliggjort, når aktiviteterne kulminerer den 9. juni, lyder det i pressemeddelelsen.

Hele programmet for Svendborg Sportsfestival, der tyvstarter den 8. juni og kulminerer den 9. med mange af de ovenstående aktiviteter, bliver offentliggjort på hjemmesiden www.svendborgsportsfestival.com fredag den 25. maj.

Programmet for Svendborg Sportsfesival er klar: Yoga, gadekunst og stor parade gennem byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce