Prisregn: Sydfynsk sejlklub vinder fornem hæder

Formand Ib Oldrup (til højre for pokalen) og Thurø Sejlklub modtager Dansk Sejlunions Klubudviklingspris. Foto: Dansk Sejlunion.

Prisregn: Sydfynsk sejlklub vinder fornem hæder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Sejlunions klubudviklingspris går til Thurø Sejlklub, der blev hædret under unionens generalforsamling lørdag eftermiddag. Udover en kæmpe pokal modtager klubben 20.000 kroner.

Thurø: Det er et af de helt store skulderklap, som tilfalder Thurø Sejlklub.

Dansk Sejlunion har ud af et felt på otte nominerede udpeget den sydfynske sejlklub som vinder af årets Klubudviklingspris. Prisen får den for at have gjort en ekstraordinær indsats for sejlsporten den forgangne sæson.

Alle i og omkring klubben har andel i, at Thurø Sejlklub bliver anerkendt på den måde, mener formand, Ib Oldrup, som tog imod prisen.

- Vi er glade. Det er et stort cadeau til alle de frivillige, der gør en stor indsats dagligt for at udvikle og drive Thurø Sejlklub. Det er sgu flot, lyder det fra formanden.

- Det er en pris, vi får for det arbejde, vi igangsatte et par år tilbage, hvor det er lykkes os at fastholde og endda blive flere medlemmer. Samtidigt bliver vi ved med at udvikle os som klub ved at give plads til forskellige nye ting . For eksempel har vi etableret sejlerskole med nogle driftige unge mennesker, siger han og meddeler, at der pt. er omkring 600 medlemmer i klubben.

- Selvom vi kun er på en ø med 340 mennesker, er vi alligevel en af de største sejlklubber på Fyn.

Klubudviklingsprisen
Dansk Sejlunion hædrer hvert år en frivillig leder eller en sejlklub, der har gjort en særlig indsats i sejlsporten med Klubudviklingsprisen. Den går i år til Thurø Sejlklub.Klubudviklingsprisen tildeles en sejlklub, en gruppe af klubpersoner eller en enkeltperson, som i det forløbne år har skabt aktiviteter, der har fået flere sejlere på vandet - eller fået sejlere på vandet i flere timer.

De andre nominerede til Klubudviklingsprisen 2018 var Horsens Sejlklub, Nibe Sejlklub, Sejlklubben Køge Bugts ungdomsafdeling, Træningsfællesskab for junior/ungdom på Øresund, Dan Cort Jørgensen fra Nautilus Hvalpsund, Jakob Frost fra Faaborg Sejlklub samt Danni Jakobsen og Sebastian Kornum, Surfers Cup. (heng)

Smutter til Spanien

Ib Oldrup fik sammen med en række af klubbens medlemmer overrakt klubudviklingsprisen på Dansk Sejlunions generalforsamling i Nyborg lørdag eftermiddag.

Udover æren og en kæmpe pokal får Thurø Sejlklub 20.000 kroner med i prisen. Og hvad skal de penge bruges på?

- Ja, jeg har sådan set tænkt på at tage til Mallorca for de penge, spøger formanden, inden han med mere alvorlig tone i stemmen forklarer, at pengene endnu ikke er øremærkede til bestemte projekter.

- De penge skal ud at gøre en forskel i klubben og være til gavn for så mange som muligt. Derfor handler det ikke kun om, hvad jeg mener, de skal bruges til. Det skal drøftes i bestyrelsen og vores underudvalg, inden vi beslutter det, siger han.

Pengene er imidlertid ikke det, som betyder mest, mener Ib Oldrup.

- Hvis vi ikke var opløftet i forvejen, så er vi det da nu og bliver det endnu mere. Dansk Sejlunion består af over 200 klubber, og det er os, der får den, fordi unionen mener, vi fortjener det. Det er da stort.

Samlet set bedre

Der var mange gode emner at vælge ud fra, da Dansk Sejlunion skulle pege på en prisvinder, men samlet set var Thurø Sejlklub bare en tand bedre.

Det forklarer bestyrelsesmedlem i Dansk Sejlsportsunion, Christian Hangel, som sidder med i priskomiteen.

- Vi kigger på klubber, som har skabt ny energi og drive til deres medlemmer og samtidigt udvikler nye medlemsgrupper. Det har Thurø gjort rigtigt godt og samlet set lige en smule bedre end de andre, siger han og forklarer, at man i Thurø er gode til at gribe mulighederne og skabe forandring.

- Thurø Sejlklub har været gode til at være åbne for nye initiativer. Hvis der kommer nogen og siger "vi kunne godt tænke os at gøre et eller andet", så er de lydhøre og svarer "lad os se på, hvordan kan det lade sig gøre", lyder det fra Christian Hangel.

- Det, der er markant ved Thurø, er, at det ikke kun er ét område, den er stærk i, men i alle facetter af klubarbejdet. Det er det, der skiller dem ud fra andre. Her har man en helhed, hvor man på mange fronter laver spændende ting, tilføjer han.

Prisregn: Sydfynsk sejlklub vinder fornem hæder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce