Gymnastik i verdensklasse: 400 powertumblere dyster i Svendborg Idrætscenter

Svendborg Idrætscenter bliver fyldt med gymnaster i weekenden, når der er powertumbling-stævne. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Gymnastik i verdensklasse: 400 powertumblere dyster i Svendborg Idrætscenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et rekordstort antal powertumblere har meldt sig til weekendens stævne i Svendborg Idrætscenter.

Svendborg: Der bliver trængsel på gulvene i Svendborg Idrætscenter, der i weekenden lægger gulv til tumblingkonkurrencen Power Series 2.

Et rekordstort antal gymnaster har tilmeldt sig stævnet, og det betyder, at i alt 437 powertumblere vil indtage hallerne på lørdag. Og deltagerantallet er lettere overvældende, medgiver Hanne Lindholmer, der er en del af Svendborg Gymnastikforenings powertumbling-afdeling.

- Det er helt vildt, og der kommer gymnaster i alderen fra seks år og op til midt i 20'erne. Det bliver en fest, siger Hanne Lindholmer, der forklarer, at 47 af gymnasterne kommer fra Svendborg og omegn.

Det er fjerde gang, SG er vært for stævnet, som med tiden er blevet det største af sin slags på dansk jord.

- Det er gået fra, at vi kunne være på ét halgulv og sidde og håbe på, at der kom nogle og så på, til nu, hvor det tager flere uger at forberede, siger Hanne Lindholmer.

- Vi har arbejdet med det gennem længere tid, og det er da fantastisk, når det lykkes, og at vi igen og igen er dem, der slår rekorderne og sætter en ny standard for gymnastikken, supplerer hun og fortæller, at omkring 50 frivillige forældre hjælper til under stævnet.

Måtte flyttes

Det var egentlig meningen, at weekendens gymnastikbegivenhed skulle være holdt i hallerne i Gudme, men på grund af den store deltagertilslutning og at GOG's håndboldherrer samtidigt har en kamp i EHF Cuppen blev den flyttet til Svendborg.

- Det var lige i 11. time, at vi måtte gøre det. Vi var ellers blevet budt velkommen i GOG Arena, som ryddede kalenderen for os. Men da vores program ville løbe helt til klokken 18, var det lidt et sats at tro, at man kunne spille en håndboldkamp klokken 20.00, siger Hanne Lindholmer.

Hun sender en tak til Fyns Håndbold Forbund og Svendborg Håndbold Klub, der havde planlagt U10-stævne i idrætscentret samme dag, men indvilgede i at flytte det for at gøre plads til gymnasterne.

- Fordi klubberne arbejder sammen, kan vi have et U10-stævne for en masse håndboldhold, en europæisk håndboldkamp og en stor powertumblingkonkurrence, siger hun.

Og tilskuerne i idrætscentret på lørdag kan godt begynde at glæde sig, mener Hanne Lindholmer.

- De har nogle fede spring og god stemning i vente. De kan både se, hvad gymnastikken kan med sammenhold og god stemning, og unge mennesker, der sætter af på en fiberbane og springer flere meter op i luften. Det bliver en festdag.

Gymnastik i verdensklasse: 400 powertumblere dyster i Svendborg Idrætscenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce