GOG sender et par toptunede og formstærke mandskaber til ungdomsmesterskaberne i håndbold senere på måneden. U16- og U18-holdene er fortsat uden nederlag forud for DM, der spilles på hjemmebanen i Gudme.

Gudme: Der er god grund til optimisme og medaljedrømme i håndboldklubben GOG forud for ungdomsdanmarksmesterskaberne, som spilles sidst i april.

Klubbens U16- og U18-drenge er begge gået ubesejrede gennem sæsonen og går derfor ind til turneringen, der spilles på hjemmebanen i Gudme, med selvtilliden i top.

Nogen nem vej til guldet bliver det dog ikke, påpeger ungdomskoordinator og træner for GOG/Oure U16-holdet, Carsten Langager Jensen.

- Vi har et rigtigt stærkt hold, og der er nok nogen, som vil pege på os som favoritter qua hjemmebanen. Men kampene skal jo spilles, og når man når så langt her, er de andre hold altså også stærke. Specielt Ikast, som vi skal op mod i semifinalen, siger U16-træneren.

- Når der er fire så gode hold tilbage, kan alt ske. Og vores kamp mod Ikast bliver meget jævnbyrdig. Jeg håber og tror da på, at hjemmebanen kan tippe det til vores fordel, tilføjer Carsten Langager Jensen, som kan se frem til at møde enten Skanderborg eller Taastrup i en eventuel finale.

Kan gentage trippeltriumf

GOG tog sidste år guld i både U14-, U16- og U18-drengerækkerne og har altså mulighed for at gentage trippeltriumfen.

Hos det ubesejrede U18-hold går man i hvert fald efter en plads i finalen, afslører træner Mathias Albrektsen.

- Der er ingen tvivl om, at man ønsker at vinde alle kampene, når man når til et DM. Især her på hjemmebanen, hvor det betyder lidt ekstra for spillerne, siger Mathias Albrektsen.

- Vi vil meget gerne nå den finale, men ved også, at der venter os en svær opgave i semifinalen mod Mors/Thy, der kommer fra Vest-ligaen, som er markant stærkere end Øst, hvor vi kommer fra. Så det kan godt være, at vi kommer som ubesejrede, men vi er heller ikke blevet udfordret på samme måde som Mors/Thy er det, siger han.

- Derfor bliver det spændende at se, hvordan vores niveau er, når vi bliver testet af mod vestholdene, lyder det fra Mathias Albrektsen.

I den anden U18-semifinale mødes Aalborg og Høj.

DM for U16- og U18-drenge spilles sidste weekend 29.-30. april i Gudmehallerne.

Samme weekend skal GOGs U14-drenge en tur til Voel i Jylland, hvor de også skal spille med om en DM-titel, mens klubbens U10-drenge spiller om det uofficielle DM i Greve.

Ugen forinden er både U12-drengeholdet og U12-pigeholdet til uofficielt DM i Hvidovre.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er lokaljournalist på Fyns Amts Avis' Svendborg-redaktion, hvor jeg beskæftiger mig med alle områder af lokalstoffet. Jeg er uddannet fra Roskilde Universitet, hvor jeg har en Cand.Comm med speciale i Journalistik. Jeg har været ansat på Fyns Amts Avis siden 2011 og har en fortid som praktikant på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var på Nordfyns lokalredaktion og sportsredaktionen.