Forbedret aftale: Svendborg forlænger samarbejde med håndboldforbundet

Svendborg Kommune har valgt at forlænge en samarbejdsaftale med Dansk Håndbold Forbund, som betyder, at de forskellige håndboldlandshold kan gøre brug af faciliteter i Svendborg. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix.

Forbedret aftale: Svendborg forlænger samarbejde med håndboldforbundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikerne i Kultur- og Fritidsudvalget har valgt at forlænge samarbejdsaftale med Dansk Håndbold Forbund til 2020.

Svendborg: De danske landshold i håndbold vil fortsat gøre brug af sydfynske haller til fremtidige træningssamlinger.

Svendborg Kommune har således valgt at fortsætte en samarbejdsaftale med Dansk Håndbold Forbund, som har eksisteret siden 2012 og nu bliver forlænget til udgangen af 2020, og som indebærer, at kommunen stiller Midtbyhallen til rådighed for diverse ungdoms- og seniorhåndboldlandshold.

Beslutningen om at forlænge samarbejdet er truffet af Kultur- og Fritidsudvalget.

Det var dog ikke på forhånd givet, at det ville ende sådan, da politikerne tidligere har udtrykt utilfredshed med den eksisterende aftale. Svendborg fik ikke nok ud af aftalen, lød kritikken.

Det har derfor været afgørende at få skruet på den, og det er lykkes, afslører udvalgsformand Lars Erik Hornemann (V).

- Vi ville gerne have mere glæde af, at vi havde landshold, trænere og spillere omkring os og få lejlighed til at lave et arrangement eller to, hvor vi kunne bruge deres viden i forhold til vores klubber. At vi kunne få noget tilbageløb på den måde. Det ville DHF gerne medvirke til, så det har vi fået bygget ind i aftalen, siger han.

Partnerskabsaftale med DHF
Et flertal i Svendborgs Kultur- og Fritidsudvalg har på et møde mandag den 5. november besluttet at forlænge en eksisterende samarbejdsaftale med Dansk Håndbold Forbund for perioden 2019-2020.Aftalen indebærer, at Svendborg Kommune forpligter sig til at stille Midtbyhallen til rådighed med et økonomisk loft på 30.000 kr. ex. moms pr år. DHF faktureres med 450 kr. ex. moms pr. time for eventuelle timer udover 30.000 kr. Aftalen finansieres via De Frie Kulturmidler.

Aftalen mellem Svendborg Kommune og DHF blev første gang indgået i 2012.

Håber på de bedste

En anden kritik af aftalen med håndboldforbundet har også været, at det sjældent var A-landsholdene, som kom til Sydfyn på træningssamlinger.

Også det er blevet drøftet med DHF, men dog uden at der ligger nogen decideret lovning på, at Svendborg bliver fast base for de danske A-landshold, forklarer Lars Erik Hornemann.

- Vi har haft en snak om det, og der er en forståelse for vores ønske om, at de "rigtige" landshold også benytter sig af aftalen, siger han.

Stadig ikke tilfreds

Det var ikke alle i Kultur- og Fritidsudvalget, som stemte for en forlængelse af aftalen. Steen Tinning (RV) stod udenfor og er stadig ikke tilfreds med samarbejdet mellem Svendborg og DHF.

- Jeg synes, at der er ubalance i aftalen, og Svendborg får ikke noget af betydning ud af den. Til gengæld skal vi stille nogle haltimer til rådighed. Det giver administrativ bøvl, og vi kan ikke bruge haltimerne til andre formål, og det kan genere andre brugere, siger han om sin stemme imod beslutningen.

- Brandingeffekten er også så lille, at jeg tænker, at det ikke er så vigtigt for kommunen at have den, tilføjer Steen Tinning, der dog glæder sig over, at den nye aftale trods alt er bedre end det oprindelige udspil fra DHF.

Forbedret aftale: Svendborg forlænger samarbejde med håndboldforbundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce