40.000 kroner til e-sportsforening på Thurø

Folkeoplysningsudvalget har bevilget 40.000 kroner til Thurø Esport, der blev oprettet i efteråret, men allerede har vokset sig stor. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

40.000 kroner til e-sportsforening på Thurø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folkeoplysningsudvalget har bevilget 40.000 kroner til opstarten af en e-sportsforeningen Thurø Esport. Pengene skal bruges til at tilbagebetale lån, forklarer formanden, der kan fortælle om en forening i vækst.

Thurø: Foreningen Thurø Esport, hvor medlemmerne spiller computerspil på konkurrenceplan, får en hjælpende hånd midt i sin opstart. Folkeoplysningsudvalget har godkendt en ansøgning fra foreningen, der blev stiftet i efteråret, og tildelt den 40.000 kroner fra udvalgets særlige pulje til e-sportsprojekter.

Initiativtager til Thurø Esport, Klaus Busk, er glad for bevillingen.

- Vi er selvfølgelige dybt taknemmelige for det, men det var ikke noget, vi havde hverken havde forventet eller planlagt efter, da vi gik i gang, sagt på den måde at finansieringen af vores opstart er tilvejebragt på anden vis, siger han.

- Men derfor er vi jo ikke mindre taknemmelige over, at kommunen støtter den her slags aktiviteter, lyder det fra Klaus Busk.

Pengene betyder, at Thurø Esport kan komme af med en betydelig del af lånet på 130.000 kroner, foreningen optog til at indkøbe computere.

- Det er vigtigt, vi gør det, fordi den slags maskiner, vi arbejder med, har en gennemsnitlig levetid på fire år. Det vil sige, at vi om tre et halvt år kan se frem til en stor udskrivning igen. Så hvis vi skal kunne få kapital ind af samme kanaler som denne gang, skal vi vise, at vi kan betale tilbage, som vi gør det nu, siger Klaus Busk.

Thurø Esport
Thurø Esport er en del af Thurø IF. Der er investeret omkring en kvart million i projektet til maskiner og uddannelse med mere.Lige nu tilbydes nogle af de store e-sportsspil som Counter Strike: Global Offensive og League of Legends - også kendt som LOL.

Den nye afdeling af Thurø IF arbejder på at få samarbejde op at stå med skoler og andre, som kunne tænkes at ville benytte de nyer faciliter ved Thurøhallen.

Også Egense/Rantzausminde Idrætsforening, Oure Gudme IF og Svendborg Ungdomsskole har e-sportsaktiviteter.
Thurø Esport har gjort det muligt for publikummer at følge med. Det sker, da man streamer kampene fra foreningens lokaler bag Thurø Hallen og ind i kantinen. Foto: Thurø Esport.
Thurø Esport har gjort det muligt for publikummer at følge med. Det sker, da man streamer kampene fra foreningens lokaler bag Thurø Hallen og ind i kantinen. Foto: Thurø Esport.

Forening med vokseværk

Det er ikke kun økonomien, som Thurø Esport har styr på, for siden sin opstart er det kun gået fremad for foreningen.

Den fik hurtigt 42 medlemmer og er nu nået op på fuld kapacitet med 60 medlemmer, forklarer Klaus Busk.

- Vi har totalt booket, som det ser ud nu, og har ikke plads til flere spillere, selvom efterspørgslen er der til endnu mere, siger han og fortæller, at der på det seneste især er stor tilstrømning til eliteafdelingen, hvor spillerne typisk er en smule ældre (plus 14 år) og mere trænede.

Den høje efterspørgsel har gjort, at foreningen, der startede med at have tre instruktører og træningssessioner hver eftermiddag i hverdagene, har hyret endnu en med henblik på at lave aftentræninger.

- Fredag havde vi den første aftentræning i tidsrummet 18.30 til 20.30. Tanken er, at vi vil markedsføre den del og se på, hvor mange dage om ugen det kan trække, siger initiativtageren.

Nyt tiltag for publikummer

Computerspil på konkurrenceplan har efterhånden vokset sig stort i hele verden, og herhjemme er flere og flere ved at få øjnene op for det. Ikke kun dem, der selv spiller, men også dem, som ønsker at se på, og e-sporten er da også blevet en sport, der vises i tv.

Den del forsøger Thurø Esport også at gøre noget ud af.

- Vores e-sportslokale er en knopskydning, der ligger bag Thurø Hallen, hvor der kun er plads til spillere og instruktører. Men med det it-system og kameraer, vi har sat op, kan vi streame spillet og vise det på en storskærm inde i cafeteriet, så publikum kan følge med i vores kampe, fortæller Klaus Busk.

- Vi har sat det i søen og håber, at vi på den måde kan tiltrække flere brugere til vores café og genoplive de gode gamle dage, hvor man kom på stedet for at se håndbold, volleyball og badminton. Det har vi indtil videre haft fin succes med, fortæller Klaus Busk.

Der vil være mulighed for at følge Thurø Esport i s-sportligaens DGI-Liga, hvor foreningen stiller med to hold. Første runde er den 10. februar og byder blandt andet på et lokalt opgør mod Wolfgamers, der er fra Oure-Gudmes e-sportsforening.

40.000 kroner til e-sportsforening på Thurø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce